Étteremben számla nem stimmel, te szólsz?
Tegnap este volt egy éttermi vendéglátásunk, 19 fő, tehát elég magas számla, 117e ft.
Amúgy minden korrekt volt, kaja isteni, kiszolgálás kifogástalan, a vitt süteményeket tortákat is felszolgálták ízlésesen , szóval minden rendben volt. Szervízdíj, sutemeny felszolgálási díj sincs. 117e volt a számla vége, 120at adtam, tehát +3e.
A számlákat általában el se teszem de most telefonnal, iratokkal egyutt összefogtam, és elraktam, ma találtam meg. Megnéztem és amúgy rendben van minden rajta, de az egyik kaja duplán van számolva, és tuti is hogy ebből 1 volt mert pont az egyetlen ételintolerancias kajája, ezért tuti hogy ebből 1 volt (előre leadtam miket kérünk) és abból a kajából db 2 van számolva 2490 helyett 5980..
Így egy nap után már elég gáz szólni gondolom?
Nem feltételezek átvágást, gondolom véletlen, nem is vág földhöz hála ég 2500 ft, csak kíváncsi vagyok, hogy ti ilyen esetben pp utólag szólnátok?
Ma már szinte mindenütt be van építve a számlába szervizdíj.
Nézd meg Kérdező, hogy nálad is volt e?
Ha volt, akkor 3000+2500-al túlfizetted a számlát, miközben a szervizdíjjal jattot is adtál.
Ha nem volt, akkor tekintsd jattnak, de vond le a tanulságot és legközelebb akkor és ott nézd meg a számlát!
Engem zavarna annyira,hogy utólag írnék egy emailt,az nem kerül csak két percbe..hogy tisztában vagyok vele,hogy ez kimeríti a távozás utáni reklamációt,de jelezni szeretném ezt az elszámolási problémát.
Normális kereskedő vagy vendéglátós inkább megpróbálja ezt jóvá tenni bármilyen módon még akkor is ha csak egy apróság.
Ahol viszont arra mennek ,amit a 12es írt ott simán lekoptatnak valami sablon dumával.
Legalább meg lesz a tanulság,hogy hova menjetek vagy épp ne a legközelebb.
Én nem hiszek a véletlenekben, miért nem náluk keletkezik soha hiány? Körülbelül erre számitottak, hogy ekkora végösszegnél, ekkora rendelésnél úgysem fogod helyben végigellenőrizni, pláne a vendégeid előtt.
Velem is előfordult, pont ennyi pénzem bánta. És képzeld el hogy legközelebb pontosan így átb@sztak és ott helyben rendeztem velük az ügyet és nem győzködtek utána bocsánat kérni. Figyelni kell legközelebb, ilyen szemét világban élünk. Ne sajnáld ott helyben átfutni a számlát.
Nem, nincs szervízdíj , azt fel szokták tüntetni. Amúgy nyilván nem megyek vissza, nem is terveztem, mint fentebb is írtam.
Nem fogok 10% borravalót adni ekkora összegnél.
Nyilván aki akar adjon 12 ezret, en nem fogok, 3 ezer is bőven jó amellé hogy gondolom fizetést is kapnak, amennyi társaság volt tegnap is ott rajtunk kívül ha csak mindenki ennyit ad már 50 ezres jatt/nap és 2 pincér volt..
Amúgy múltkor egy másik étteremben ugyanez volt, szintén 2500
Rendeltünk 2 leves +2 második, elmentem érte, nem kiszállítással, kártyával fizettem, ráadásul akkor a covid miatt egy kis ablakon kellett mindent intézni, nem is nagyon figyeltem mennyit húz le, hazaérve tűnt fel hogy a 2 leves 2×890, a 2 masodik 2190 meg 2490 , ami 6460 lenne és 8960 huzott le, a blokkon is annyi volt...ott felhívtam őket, hogy hogy lett ennyi mégis, mert gondolom a csomagolás nem 2500..és kb 0 kooperáció, lerázott annyival a kiscsaj, hogy nem tudom visszhall..
1 hete meg a kedvenc rendelős helyemen lehagyták a kajámból a húst...mikor már elment a futár derült ugye ki, a lényegét az adott ételnek. Ott is felhívtam őket, ott legalább nagyon korrektek voltak ezerszer bocsánatot kértek a szakács is odajött a telefonhoz, elnézést kért, mondták hogy kiküldik, se szar idő is volt, mondtam hogy hagyják,megeszem nélküle, de a rendelős felületen a nevünk mellé beírta hogy kövi rendelésnél 1 ingyen valami..szóval van ahol rendesek.
Moatanában ugy latszik így járok :D
117 (+/- 2-3) ezres számlánál biztos nem szólnék 3-4 ezer "elütésért", főleg ha jól éreztük magunkat, és a kiszolgálás, vendéglátás, stb, azaz minden is jó volt. Lehet, nem is nézném/figyelném tételről-tételre a számlát. Sőt, ha az előzmények alapján jó volt az étel, jó volt a vendéglátás, bizony még vissza is járnék hozzájuk. Ekkora összegnél ugyanis a "vétlen" +1 adag, hát -becsúszhat.
Persze azért mindjárt más lenne, ha ketten, vagy hárman mennénk vacsorázni, és ilyen baki lenne. Ott azért -megfelelő udvariassággal- természetesen felszólalnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!