Étteremben számla nem stimmel, te szólsz?
Tegnap este volt egy éttermi vendéglátásunk, 19 fő, tehát elég magas számla, 117e ft.
Amúgy minden korrekt volt, kaja isteni, kiszolgálás kifogástalan, a vitt süteményeket tortákat is felszolgálták ízlésesen , szóval minden rendben volt. Szervízdíj, sutemeny felszolgálási díj sincs. 117e volt a számla vége, 120at adtam, tehát +3e.
A számlákat általában el se teszem de most telefonnal, iratokkal egyutt összefogtam, és elraktam, ma találtam meg. Megnéztem és amúgy rendben van minden rajta, de az egyik kaja duplán van számolva, és tuti is hogy ebből 1 volt mert pont az egyetlen ételintolerancias kajája, ezért tuti hogy ebből 1 volt (előre leadtam miket kérünk) és abból a kajából db 2 van számolva 2490 helyett 5980..
Így egy nap után már elég gáz szólni gondolom?
Nem feltételezek átvágást, gondolom véletlen, nem is vág földhöz hála ég 2500 ft, csak kíváncsi vagyok, hogy ti ilyen esetben pp utólag szólnátok?
Azt hittem, valami komoly tételről lesz szó, nem pedig mindössze 2500 Ft-ról.
Egyébként pedig utólag általában nem szokták elfogadni a reklamációt ;)
Ha ott észrevettem volna, akkor szólok, egy nap után nem, föleg, hogy a teljes összeghez képest elég jelentéktelen az eltérés.
Szerintem sima elírás lehetett, nem tartom valószínünek, hogy olyan helyen, ahol egyébként minden stimmel, pont ilyennel akarnák árverni a vendéget
Elvileg szólhatsz, mert az ilyen "hagyjuk rájuk, mert csak(?) 2500Ft!" adunk felhatalmazást, hogy hülyének nézzenek mindenkit ezután, nagyobb számlák esetén!
Ha én bemennék, akkor azt mondanám, hogy
- Tegnap itt jártunk, ennyit fizettünk. Ma dobtuk szét a számlát fogyasztásonként és ebből csak 1-et kértünk, mert csak egy intoleranciás volt köztünk. Ő nem fizeti a kettőt, én meg szervezőként nem szeretném benyelni az önök tévedését!
Persze ez én vagyok, te eldöntöd, hogy neked belefér e a mászkálás!
(Én is főleg az elv miatt mennék.)
Érdekes, nálam 2x2490 az 4980,- és nem 5980,-
Tuti, hogy bemennék!
Bennem az merült fel elsőre, hogyha tényleg minden ennyire szuper és kifogástalan volt, akkor hogyan kell téged kiszolgálni, hogy 10% körüli borravalót adj, ahogy egyébként szokás?
Úgyhogy szerintem nyugodtan engedd el azt a 2500 forintot, vedd úgy, hogy 5500 borravalót adtál. Ami még egyébként mindig elég karcsú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!