Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Figyelt kérdés
Mikor alakult ki, hogy egyes helyeken (nem csak gyorsétteremben, boltban, halászcsardában is) nem azt mondják, hogy kérek, vagy kérem szépen, hanem "lesz". És fordítva is, hallottam már pincértől ugyanezt, amikor fizetni szerettem volna. Miért?
2022. jan. 11. 22:38
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
40. Szerintem egy átlagos büfében is több az illem.
2022. jan. 14. 10:34
 42/50 A kérdező kommentje:
Nem csak a gyorséttermekre, boltban is tapasztaltam hasonlót. Miért nem lehet a kérem, kérek szavakat használni? Illetve a boltos részéről, kérdésben mi ez, hogy "lesz"? A magázás, tegezés elkerülése?
2022. jan. 14. 10:46
 43/50 anonim ***** válasza:
34%

"Illetve a boltos részéről, kérdésben mi ez, hogy "lesz"?"

Mondjuk fizetéskor tényleg "béna" amikor azt mondja valamire hogy yx forint lesz. Miért, még nem annyi? :D

2022. jan. 14. 10:54
 44/50 A kérdező kommentje:

"Ezerötszáz forintot kérek szépen!"

Vagy

"Kártyával vagy készpénzzel szeretne fizetni?" A "kártya lesz?" helyett.

2022. jan. 14. 11:06
 45/50 anonim ***** válasza:
83%
44. Igen, szerintem is valahogy így biktálná az általános illem.
2022. jan. 14. 11:10
 46/50 anonim ***** válasza:
77%
diktálná
2022. jan. 14. 11:11
 47/50 anonim ***** válasza:
36%

Ha ennyire zavar, miért nem mész el kasszásnak akkor? Hidd el, a nyolcadik napodon 1500 beszólogatós bunkó ember után nehezen vennéd rá magadat.

Amúgy pedig fordítva is vannak ilyenek. Például amikor a kasszás tartja a tenyerét az apróért, de a vásárló mégis a pultra teszi oda neki, hogy plusz idő legyen felkaparászni onnan. Vagy amikor a kanos vénemberek odakacsintanak, hogy “Nyugodtan tartsd meg azt az 5 ft aprót, borravaló!” és elvárják, hogy úgy nézz rájuk, mintha legalábbis a hiteltörlesztődet fizették volna ki.

2022. jan. 14. 11:11
 48/50 anonim ***** válasza:
33%

“Nyugodtan tartsd meg azt az 5 ft aprót, borravaló!” és elvárják, hogy úgy nézz rájuk, mintha legalábbis a hiteltörlesztődet fizették volna ki."

Sok kicsi, sokra megy! :D

2022. jan. 14. 11:14
 49/50 anonim ***** válasza:
90%

Hát ha az ember megtarthatná ezeket a grandiózus adományokat, lenne is valami ebben. :D

De ameddig el kell számolnod a kasszával műszak végén, addig csak a vezérigazgató hízik az öt forintokon. :D

2022. jan. 14. 11:17
 50/50 anonim ***** válasza:
60%

No, az igazság az, hogy mindkét oldal sáros, itt van erről egy videó, ilyenek vagyunk vevőként meg kereskedőként:

https://www.youtube.com/watch?v=9zonIwa-q0o

2022. jan. 14. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!