Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Figyelt kérdés
Mikor alakult ki, hogy egyes helyeken (nem csak gyorsétteremben, boltban, halászcsardában is) nem azt mondják, hogy kérek, vagy kérem szépen, hanem "lesz". És fordítva is, hallottam már pincértől ugyanezt, amikor fizetni szerettem volna. Miért?
2022. jan. 11. 22:38
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
72%

"Kocsmárosné aranyvirág, Ide a legjobbik borát!"

Nincs ebben se kerem, sem legyen szives ... IDE!!!

Ennyi.

Az a felszolgalo aki pedig legszivesebben belekopne, az nezzen inkabb tukorbe es kopje arcon magat!

2022. jan. 12. 08:05
 12/50 anonim ***** válasza:
74%

"Kocsmárosné aranyvirág, Ide a legjobbik borát!"

Serintem ez azért egy fokkal költőíbb mint az "Egy deci bor lesz" stílusnál.

2022. jan. 12. 08:22
 13/50 anonim ***** válasza:
90%

Soha nem használom, de a pincér miért mondhatja, hogy X Ft. lesz? Az X Ft. rövidebb is.

Ő mitől felsőbbrendű, mint a vendég, akinek a pénzéből él? Mert "kedves" vendéglátósok, a vendég pénzéből éltek. Ez persze nem jogosítja fel a vendéget a bunkóságra.

2022. jan. 12. 08:31
 14/50 anonim ***** válasza:
12%

"Soha nem használom, de a pincér miért mondhatja, hogy X Ft. lesz? Az X Ft. rövidebb is."

Mert ezzel csak az árát közli.

2022. jan. 12. 08:43
 15/50 anonim ***** válasza:
18%
1.és 2.: ott a pont! Amikor kiscsirák letegeznek időseket .... anyád! A kinaiak vagy az IKEA vezette be?
2022. jan. 12. 13:10
 16/50 anonim ***** válasza:
89%

Ki a kiscsíra? A diák dolgozó, aki azért vergődik már tizenévesen ilyen hulladék helyeken, hogy kicsit önállóbb legyen, vagy ne adj Isten, a szüleinek segítsen?

Elhiheted, hogy nem az ilyen lelkileg megnyomorodott vendégek kiszolgálása a hobbijuk heti 20/40 órában sokszor suli mellett is. Ez munkaköri előírás több helyen is. Ha eltérsz a sablon szövegtől, akkor pedig a műszakvezetőt hallgathatja szerencsétlen…

Ha meg nem tetszik, nem kell ilyen csíra helyeken enni és vásárolni. Elviheted enni a családot a Trófea Grillbe is, vagy valami elit helyre.

2022. jan. 12. 15:00
 17/50 anonim ***** válasza:
94%

#14 Én is csak a rendelést közölNÉM azzal, hogy ez v. az lesz. Mérjünk egyenlő mércével!

#16 Biztos, hogy minden vendég lelkileg megnyomorodott, aki nem csodálja a nagyságotokat? Biztos, hogy a vendégnek kell alkalmazkodnia a vendéglátóshoz?

# A "kis csíra" valóban fölösleges volt. Én ilyenkor, ha tegeznek, nénizni, v. bácsizni szoktam őket, 10-ből 9x nem értik.

2022. jan. 12. 16:39
 18/50 anonim ***** válasza:
29%

17-es:

A kasszás nem vendéglátós, hanem alkalmazott. Ha nem támogatod ezt a fajta vendégpolitikát, akkor az a legegyszerűbb, hogy nem eszel ilyen helyen. A “nagyságos” kijelentés pedig arra vonatkoztatható hitelesen, aki lekiscsíráz egy diák dolgozót, aki CÉGES PROTOKOLL alapján tegezni meri, nem?

2022. jan. 12. 17:28
 19/50 anonim ***** válasza:
94%

Most plagizálok: valaki már írta itt a GYK-n, hogy a karantén idején sok vendéglátóhely bezárt vendég hiányában, de senki nem halt éhen vendéglátóhely hiányában.

Az már saját tapasztalat, hogy jó néhány hely nem nyitott újra a helyzet viszonylagos normalizálódása ellenére sem.

Ezt kéretik az egyoldalú érzékenykedés mellet is tudomásul venni. Mert azért itt sokkal több vendéggyalázó kérdést, bejegyzést lehet olvasni, mint a vendéglátókat kritizálót.

2022. jan. 12. 17:30
 20/50 anonim ***** válasza:
35%

Ex-vendéglátósként pontosan tudom, milyenek ezek a helyek, mi kerül az asztalra, mi zajlik a konyha részlegen, mi a kollégák között. Ezért kerülöm el jó messzire őket.

Amúgy a Google, stb értékelések pont ezért jöttek létre. Nem egy Mekiben kell várni olyan fogadtatást, mintha a Royal Hiltonba mennél, az az igazság. Még ha ez is lenne a normális. Vendégek részéről sem a “kiscsírázás” lenne, mert a 200. ilyen után persze, hogy megutálja a kulturálatlan csűrhét a dolgozó.

Érzékenykedés off.

2022. jan. 12. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!