Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Egy kóla lesz meg egy sajtburger?

Figyelt kérdés
Mikor alakult ki, hogy egyes helyeken (nem csak gyorsétteremben, boltban, halászcsardában is) nem azt mondják, hogy kérek, vagy kérem szépen, hanem "lesz". És fordítva is, hallottam már pincértől ugyanezt, amikor fizetni szerettem volna. Miért?
2022. jan. 11. 22:38
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
92%
#18 A kasszás is a vendéglátásban dolgozik, hogy milyen státuszban az az ő dolga. Mindenesetre a viselkedése az alkalmazóját minősíti.
2022. jan. 12. 18:09
 22/50 anonim ***** válasza:
12%
Vagy az előtted lévő 200 bunkót, ugye. Azért az sem vall valami jellemes emberre, aki azért, mert egy 500 forintos sajtburgert kifizet, azt képzeli, hogy joga van a napi stresszt kitöltenie egy kasszáson. Te ott eszel, ezt fizeted ki, nem a kasszás modorát. Ha nem tetszik, lehet adni egy csillagot Google-on vagy beírni a vendégkönyvbe.
2022. jan. 12. 18:47
 23/50 anonim ***** válasza:
77%

#22 Jól értelek: ha bunkó a kasszás (velem egyébként még nem volt bunkó, csak pincér, aki elvileg magasabb kaszt), akkor az előző vendégek a hibásak? Ha az első vendéggel bunkó, akkor az előző napiak.

Ha 5.000.000-t fizet, az sem jogosítja fel a vendéget a bunkóságra, de ne minősítsük a vendéget - főleg egy gyorsétteremben - a költése alapján!

2022. jan. 12. 19:24
 24/50 anonim ***** válasza:
92%
Nem ezt mondtam, de aki kiscsíraként hivatkozik konkrét esemény nélkül is, az pontosan ezt a bánásmódot is érdemli, bármennyit is költ el bárhol.
2022. jan. 12. 19:48
 25/50 anonim ***** válasza:
92%
A kérdező boltokra is utal, kíváncsi vagyok az eladók véleményére is. Én csak önkiszolgálóban vásárolok, nincs tapasztalatom.
2022. jan. 12. 20:26
 26/50 anonim ***** válasza:
30%
#24 A kiscsiraként hivatkozás túlzás, de az is, hogy 20-22 éves fiúk tegeznek. Az unokáim miatt megyek csak burgerbe vagy mekibe és NINCSENEK mellettem, amikor rendelek, tehát a tegezés nekem szól. 73N
2022. jan. 13. 14:56
 27/50 anonim ***** válasza:
71%

Nyilvánvalóan, hiszen ki másról is szólna minden ilyen szituáció, csak RÓLAD, RÓLAD, RÓLAD…

Elárulok egy műhelytitkot, mielőtt nárcisztikus rohamot kapsz: a magyarországi kirendeltségek is az angol nyelvű, amerikai anyacégtől kapja fentről a protokollt, hogy miben hogy járjon el. Mivel az angolban nincsen külön önöző forma, ezért ott nem is csinálnak belőle. Emiatt honosítják meg itt is ezt a kommunikációt. Nem azért, mert a kasszás ne ismerné a jó modort vagy arra vágyna, hogy a műszakban 20.-ként förmedj rá emiatt. Ha mégis elkezd önözni, sokszor a szünetében lecs*szerinti a műszakvezető, hogy tartsa magát a protokollhoz. Ördögi kör…

2022. jan. 13. 16:14
 28/50 anonim ***** válasza:
77%
*nem csinálnak belőle hisztit
2022. jan. 13. 16:15
 29/50 anonim ***** válasza:
22%
#27 Ha ÉN fizetek, szóljon RÓLAM! Majd ha fizetnek, amiért bemegyek, alkalmazkodom hozzájuk. Egyszerű, mint egy faék.
2022. jan. 13. 16:17
 30/50 anonim ***** válasza:
29%

Na, erről beszéltem… Aki egy ötszáz forintos sajtburger menü rendelés miatt elvárja, hogy úgy legyen kezelve, mintha a Hotel Hiltonban lenne, plusz abban a tévképzetben él, hogy ő a tápláléklánc csúcsa, mivel ő a befizető fél, akkor nagyon el van tévedve.

Megoldás: Ne támogasd ezeket a helyeket. Nem fog nekik hiányozni az ötszáz forintod. Cserébe nem kell egy Amerikában kitalált üzletpolitika miatt egy ózdi diákpénztárost megaláznod. Minden egyes forinttal, amit oda befizetsz, csak támogatod ezt a fajta kommunikációt. Vagy sztrájkolj, vagy írj be a panaszkönyvbe, gondolom…

2022. jan. 13. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!