Menjenek a fenébe a műanyagtörvényükkel! Nem adnak szívószálat a Mekiben az üdítőhöz!?
Van. akinek vagta el szájpadlását.
En meg szeretem osszeszoritani. Nem laposra, de nem kenyelmes kozben lógatni az állam, ez fer bele az anatomiamhoz, en kerek elnezest erte...
Elég bal🌳sznak kell lenni hogy elvágja valaki szájpadlását.
Amúgy nekem teljesen mindegy. Szívjad akkor a papírt. 🤷 Sok választásod nem lesz ha szívószálazni akarsz
Nem csak papir van es fem.
Uveg se kellene.
Szilikonom van, kicsit vastag.
Meg van limonades poharhoz valo muanyag. Annak is jo a vastagsaga. Azt szeretem, osszelapitani se kell, elfer.
Meg van egy ezer darabos egyszerhasznalatos is. De en azt is elmosom, szilikonos kefejevel. Haztartasban nem feltetlenul egyszerhasznalatos az. De nem volt kisebb csomagban ekkora meret.
Fogaszati okok miatt szoktam ra, de jobban is esik vele mar, mas az íze a dolgoknak.
A papírral sincs bajom, de nem volt ez a meret belole. Meg azt tényleg lehet kidobni, mert fel ora, es elazik, es akkor nem lesz rajta lyuk, aztan ennyi volt..
A műanyag szívószálakkal ott van gond, ahol nincs szervezett hulladékgyűjtés. Ez Ázsiára, Afrikára, Közel-Keletre éd Dél-Amerikára jellemző, főleg ahol van tenger, oda ömlik a mocsok.
Európában Románia, Ukrajna problémás, látható, hogy onnan mi ömlik le Magyarország felé a folyókon, de pont Magyarországon ez nagyjából megoldott. Nyilván van eldobált szemét, de a szívószál a legkisebb része. Műanyag palackok, autógumik, építési törmelék stb. Ezek Magyarországon az igazi problémák.
A műanyag szívószál betiltása nem különösebben érdekel, a jó vízízű mekis üdítőket sose vettem, mert ár-érték arányban messze a legrosszabb termékeik. Ha néha elmegy az eszem és cukros leveket innék, akkor boltban veszem, mert sokkal olcsóbb. De azt látni kell, hogy a műanyag szívószál betiltása egy álcselekvés.
A palackos vizek és a műanyag zacskók a problémásak inkább, nem egy pár szívószál. Nézzétek meg mit hoznak a folyók Romániából, Ukrajából. Egy szívószálat se fogtok találni, ellenben tízezrével úsznak a műanyag palackok.
Nekem nem hiányzik a szívószál, de azt látni kell, hogy a valódi környezetszennyező csomagolásokat nem tüntetik el.
Mondjuk van egy két pia ami csak szívószállal esik jól. pl. tequila sunrise.
De a papír nem jó mert ahogy iszod úgy málik szét.
A Mekit meg alapvetően kéne betiltani úgy ahogy van, minden más multival együtt.
"Miből is készül a papír??
Mit is szoktak erre mondani? Adtak a sz*nak egy pofont."
A fa 100%-ban megújuló energiaforrás.
De adnak a menkiben szivoszalat, csak mar nem muanyagot!
Viszont ez az uj, egy kalap xar. Pedig en probalok kornyezettudatosabban elni, es tamogatom ezeket a dolgokat.
De a szivoszal az uj papir anyagbol egy katasztrofa. A szamba szetmallik, ratapad az ajkamra, ugykell lecuppogni...es csak a fas izt erezni, elnyomja az uditot.😔 Legkozelebb mar szivoszal nelkul, poharbol iszom naluk inkabb. De azt is megertem, akinek a szivoszal feeling hianyzik. A jelenlegi csere opcio sajnos nem jo.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!