Menjenek a fenébe a műanyagtörvényükkel! Nem adnak szívószálat a Mekiben az üdítőhöz!?
Őszintén szólva nem hinném hogy a Föld majd ettől a pár műanyag szívószáltól fog kipusztulni, miközben olajvezetékek lángolnak a víz alatt...
Ha életedben egyszer felülsz egy repülőre azzal már többet ártottál a Földnek mintha minden nap iszol egy szívószálas italt
De a sok birkának kell a mese, és most ez egy kiváló alkalom, hogy elfedjék azt amit a multik meg az olajvállalatok csinálnak, és rákenjék a sok birkára..
En ettol fuggetlenul is rosszul vagyok a muanyagtol...
A kos vekony zacskotol foleg, ami tengerben van a piacokon. Es akkor pakolja a no nekem vissza, es beleteszi kulon. uborkat meg egybe, bele a masikba. Ez nekem pazarlas is, nem a beleteves, hanem egyszer hasznalni valamit, meg ennyit feleslegesen.
Az ipari teruletek, epitmenyek szennyezese mas, na az nem kene egyaltalan. De az kell a papirhoz is.
17: csakhogy a műanyag zacskót nem tiltották be
mint ahogy a PET palackot se.
Gondolom Coca-Cola és TESCO lobbi kicsit erősebb volt az EU felső köreiben mintsem hogy ezt meglépjék
Nosza válasszuk ki a világ két legkisebb dolgát a szívószálat meg a fültisztító pálcikát :D Nyilván óriási hatása van mindkettőnek.
Ja és mondjuk a szívószál pont olyan amiből nem jó a papír. 3 korty után szétmálik, ráadásul a gyártása ugyanúgy rengeteg káros anyag kibocsátással jár. Ja és sokkal drágább.. a plusz pénzt valakire tovább kell terhelni, aki így még többet dolgozik, és mivel az összes munka környezetszennyező, ezért többet szennyezi a környezetet...
Ehelyett pl. ha betiltanák a palackos vizet, azzal rengeteg szemetet megspórolnának, ráadásul rengeteg plusz pénz maradna az embereknél, hiszen nem költenék el olyanra ami ingyen is rendelkezésre áll. Ja hogy kéne egy pár ivókút a városba? Hát igen.
Láttam fém szívószálat egy boltban. Számomra ez olyan visszataszító. Biztos nem fogok venni. Olyan idegen és elmegy a kedvem a szívószàltól.
Nekem is fura volt, hogy a mekiben nem adtak, de a burger kingben a papír szívószál vállalható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!