Miért van az, hogy hidegen hozzák ki az ételeket?
Azt esetleg nem várnád el, hogy a futár eléd is tegye a kaját, hozza a kanalat, villát, kést, pohár vizet?
Bedobod a mikróba, pár perc alatt megmelegszik, mi a gond?
A futár nem biztos, hogy rögtön hozzád rohan, nyilván több helyre kell neki kaját szállítani, pláne ebédidőben.
Csak nem Don Pepe? NetPincér?
Ugyanez nálunk is.
Hosszú lenne mind leírni. Aztán beírják a liftbe filccel, hogy "itt nincs jatt, lközelebb szaros kaja".
Micsoda problémák.
Állítólag ha főzünk akkor lehet enni egyből friss meleg ételt.
A magas színvonaló, modern termelők mindent éjszaka főznek és sokkolva (2-5 fokra lehűtve), hidegen szállítanak ki. Itt az egyik bemutatkozása, és a nagyobbak mind így dolgoznak:
"A magas színvonalú technológia alkalmazása pedig kulcsfontosságú szerepet játszik, abban, hogy az ételek minél tovább frissek maradjanak. Az ételeket főzés után forrón tálaljuk, majd gyorshűtéssel (cook and chill) 2 °C-ra hűtjük, és zárt hűtőláncon keresztül ezen a hőmérsékleten szállítjuk házhoz."
Nem hívják rá fel külön eléggé a figyelmet, de ezeket fogyasztás előtt meg kell melegíteni!
#10
Nem csak rendelni lehetett terasznyitásig. Hallottál már az éttermi átvételről?
Átvételre simán be lehetett eddig is menni az étterembe! Kasszánál fizeted, átveszed. De a KFC-nél én rendszeresen online rendeltem, fizettem, és értementem. (sajnos hiába lakunk megyeszékhelyen, a mi utcánkba nem szállítanak)
És a menüt minden esetben lehűtik (ha nagyforgalmú az étterem). Hisz ha melegen elindul a futár reggel 8-kor, mire az utolsó címre is elviszi megromolhat az autóban.
Amúgy miért nehéz megmelegíteni az illetőnek, akinek rendeled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!