Milyen könnyen, kevés alapanyagból elkészíthető, hidegen is fogyasztható, mégis tápláló ételeket tudtok?
Rakott zöldségek - hidegen is finomak, csak nem megszokott úgy enni.
Salátafélék: tésztasaláta, rizssaláta, krumplisaláta, görög saláta, koleszláv, (franciasaláta - ezt nem igazán vajaslom, mert a majonéz miatt nehéz, hízlaló, meg nagyon elcsépelt)
Én (férfi) a töltött káposztát is hidegen szeretem igazán.:)
Szerintem nem bonyolult és ha nem tocsog a zsírban, akkor nem is egészségtelen.
Saláták, a jó magyaros pörkölt és nokedli/tészta, rántotta minden jóval, rakott krumpli, carbonara spagetti, császár morzsa, palacsinta, fasírt, mustárral és zöldséggel töltött sertéscomb, szalmakrumpli, Gombóc, töltött cukkkini.
Igaz nem kevés hozzávalós de a lasagne isteni 😍
Remélem tudtam segíteni :))
Ma éppen túrógombócot édesen. Ha nem pirított zsemlemorzsába forgatod, hanem cukrozott dió, vagy kakaó, hasonlókba, akkor még hidegen is fogyasztható.
Fasírozott, rántott húsok, rántott zöldségek,
Kocsonya pl. kizárólag hidegen jó, ha úgy gondolod, az nyáron nehéz étel a gyomornak, főzd meg csirkéből.
Szendvics, kanapé. Sajtos pogácsa és más péksütik. Alma, körte ás más gyümölcsök.
Ha írtad volna, hogy főtt v sült kaják is szóba jöhetnek, akkor olyat is tettem volna a felsorolásba.
Jó étvágyat!
Főtt tojás, sajt-sonka tekercs, kőrözött nyers zöldségekkel.
Régebben a reggelim natúr müzli volt (zabpehely, többféle olajos mag és aszalt gyümölcs), ezt előző este beáztattam annyi kefírbe, amennyit fel tudott szívni. Elég laktató és szerintem finom is.
Fentiek közül a fasírt, rántott/sült hús, hozzá pl. franciasaláta (nem kell bele sok majonéz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!