Lehetek szakács ha kicsit válogatós vagyok?
Gondolkodtam😂
Ez nem az én pályám.
Szakács létemre én is el tudok képzelni olyat, amit nem kóstolnék meg, mondjuk egy tyúkvérrel szívatott grillezett piócára nehezen beszélném rá magam, de ilyen azért ritkán van egy fáradt keddi menüben! :D
De hagyma, meg tejtermék.... :D Szerintem főzögess otthon, hobbiból. Mindenki jobban jár. :)
2 perc alatt rájöttel, ez jó 😁😁
Amúgy Hisztamin érzékenyeknek, betegnek lehet H pont te lennél az, aki egy k.rvajo kajaldat tudna nyitni vagy bármi. Egyre többen vannak, és kb 0 lehetőségük van kaja terén 😬
Szerintem a vega is attól még vega maradhat, ha adott esetben megkóstol egy ici-pici darab húst (mondjuk egy kocka pörköltet, jól átjáratja a szájában, hogy megérezze az ízét, majd miután ez megtörtént, kiköpi és kidobja (tehát nem nyeli le!).
Ennyi "veszteség" kvázi észrevétlen és bele kell, hogy férjen, vagy, ha netán mégsem fér bele, akkor minden étteremben van(nak) kollég(a/ákÖ, kóstoltassa meg vel(e/ük), és nyilván aki szakács, az el fogja tudja mondani (azért szakács, azért nem biokémikus vagy autószerelő, jó esetben ezt tanulta az iskolában/rossz esetben ezt tanították neki), hogy felismerje, rájöjjön, ráébredjen magától, hogy ebből most egy kis só hiányzik, abból egy kis szerecsendió,emebből egy kis tejföl, amabból meg esetleg egy kis csípős paprika.
Aki meg szerintem adagolás alapján, kóstolás nélkül pontosan tudja az ízeket, az vagy valami ufó, vagy gasztronómiai őstehetség.
Kóstolás nélkül azért lehet necces, mert pl nem mindegy h öreg disznóhús vagy fiatal. Lehet kicsit szottyos a paradicsom ami főzénél kesernyés rothadt ízt ad.
Én mindent kóstolok de nem vagyok szakács
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!