Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Lehetek szakács ha kicsit...

Lehetek szakács ha kicsit válogatós vagyok?

Figyelt kérdés
Érdekel a gasztronómia viszont hogy kóstoljam meg amit készítek ha nem eszek meg bizonyos alapanyagokat.Pl a hagymát és még ráadásul tejsavó allergiás van úgyhogy a tejtermékeket sem fogyaszthatom.Engedjem el ezt a szakmát?

2021. ápr. 26. 00:40
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam😂

Ez nem az én pályám.

2021. ápr. 26. 00:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan rájöttél.😂
2021. ápr. 26. 03:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Szakács létemre én is el tudok képzelni olyat, amit nem kóstolnék meg, mondjuk egy tyúkvérrel szívatott grillezett piócára nehezen beszélném rá magam, de ilyen azért ritkán van egy fáradt keddi menüben! :D

De hagyma, meg tejtermék.... :D Szerintem főzögess otthon, hobbiból. Mindenki jobban jár. :)

2021. ápr. 26. 04:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Jajj
2021. ápr. 26. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg buddhista konyhában főzhetnél. Se hagyma, se tej.
2021. ápr. 26. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
Én soha semmit nem kóstolok meg. Szerintem más szakácsok sem.Attól még pontosan olyan jó lesz, ha tudom, mit és mennyit teszek bele.
2021. ápr. 26. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

2 perc alatt rájöttel, ez jó 😁😁

Amúgy Hisztamin érzékenyeknek, betegnek lehet H pont te lennél az, aki egy k.rvajo kajaldat tudna nyitni vagy bármi. Egyre többen vannak, és kb 0 lehetőségük van kaja terén 😬

2021. ápr. 26. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem a vega is attól még vega maradhat, ha adott esetben megkóstol egy ici-pici darab húst (mondjuk egy kocka pörköltet, jól átjáratja a szájában, hogy megérezze az ízét, majd miután ez megtörtént, kiköpi és kidobja (tehát nem nyeli le!).


Ennyi "veszteség" kvázi észrevétlen és bele kell, hogy férjen, vagy, ha netán mégsem fér bele, akkor minden étteremben van(nak) kollég(a/ákÖ, kóstoltassa meg vel(e/ük), és nyilván aki szakács, az el fogja tudja mondani (azért szakács, azért nem biokémikus vagy autószerelő, jó esetben ezt tanulta az iskolában/rossz esetben ezt tanították neki), hogy felismerje, rájöjjön, ráébredjen magától, hogy ebből most egy kis só hiányzik, abból egy kis szerecsendió,emebből egy kis tejföl, amabból meg esetleg egy kis csípős paprika.


Aki meg szerintem adagolás alapján, kóstolás nélkül pontosan tudja az ízeket, az vagy valami ufó, vagy gasztronómiai őstehetség.

2021. ápr. 26. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kóstolás nélkül azért lehet necces, mert pl nem mindegy h öreg disznóhús vagy fiatal. Lehet kicsit szottyos a paradicsom ami főzénél kesernyés rothadt ízt ad.


Én mindent kóstolok de nem vagyok szakács

2021. ápr. 26. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
aki írta hogy szakács nem kóstolja meg, az nem igaz. azt hiszem nekik kötelezően meg kell, szakmához tartozik. de voltak dolgok amiket pl. konyhafőnökben láttam hogy a profik is megkóstolták ugyanúgy, és el tudja dönteni hogy ez nagyjából jó lehet, ilyennek kéne lennie, pedig később mondta hogy amúgy nem szereti. szóval aki nagyon benne van az simán bevállalja, na nem ilyen piócákra gondolok, de egy átlag szakács az általános magyar konyha ételeit, vagy a klasszik menzadolgokat és tudja hogy hogy lesz kb-ra jó
2021. ápr. 26. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!