Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Luxus minden nap étteremből...

Luxus minden nap étteremből hozatni az ebédet?

Figyelt kérdés

1.100 ft leves + főétel.

A problémám az itthoni főzéssel az, hogy én (magamnak) nagyon egysíkúan főzök. Általában elmerülök a tanulásban, és 12-13 órakor jut eszembe, hogy hoppá, valamit ebédelni kéne és olyankor már nem állok neki levest főzni, csirkét olvasztani stb., hanem csak csinálok egy gyors tésztát valamilyen szósszal. Erre meg hamar ráunok.

Előre főzni nem szoktam, mert az olyan ételeket nem szeretem, amik a hűtőben voltak és újra lettek melegítve, vagy már előző nap is azt ettem, stb.

Ráadásul egyedül élek, nem szoktam óriás adagokat főzni.

Ennyi pénzért megéri hozatni inkább, nem? (ismerem a tulajdonosokat, megbízható a hely, nem olyan, hogy patkányok rohangálnak a húsok között stb.)

2021. febr. 16. 15:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

20-as.. Egy doktori ösztöndíj eleinte 140 majd 180 e. Nem neveznèm csimpimunkának, mègsem fér bele minden nap 1100 ftért ebédelni.

Ennek ellenére megértem a kérdezőt és ha megteheti hát miért is ne!?

2021. febr. 18. 10:27
 22/27 anonim ***** válasza:
23%

Amúgy, hogy luxus vagy nem luxus, ez élethelyzet- és célfüggő.

Mi ketten vagyunk a férjemmel, 1100 ft/fő kettőnknek 20 munkanapra levetítve ebédre 44 ezer forint lenne, és akkor még se reggeli, se vacsora, se hétvégi kaja, se egy kávé, se semmi.

Mivel saját otthonra gyűjtöttünk világéletünkben, ezért igen, nekünk luxus lett volna ennyit kiadni csak ebédre, mikor fele- meg harmadennyiből megoldottuk az ebédeket és még jókat is ettünk, meg nem főztünk így se mindennap. De akinek nem kell saját otthonra gyűjteni vagy nem akar, annak nyilván nem luxus pl. kajára elverni ennyit éveken keresztül.

2021. febr. 18. 10:36
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Abszolút megéri. Annyira drága minden a boltban, hogy konkrétan egy főételt se tudok kihozni mindig 1100 ft ból.
2021. febr. 20. 18:07
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az oldalon mindenki 300 forintból főz 4 fős családra 3 fogásos menüt... :) Teljesen rendben van ennyiért menüt venni, amikor meg kedved és időd van, akkor főzhetsz otthon. De ha nem teszed, az sem baj, nem számít senki véleménye... Csak az, hogy neked jó legyen úgy, ha belefér anyagilag és ízlik az étel akkor teljesen rendben van.
2021. márc. 12. 10:25
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

az időm is drága, én úgy érzem h a főzéssel verem el az időmet.

kinek mi a fontos, a pénz vagy az életideje (amit amúgy pénzre lehet váltani)

2021. márc. 12. 10:34
 26/27 anonim ***** válasza:
Persze, 25-ös, mert az emberek jellemzően pénzkereső tevékenységet szoktak csinálni otthon munka után és pénzt keresnek azzal a kétnapi 1 órával, ami főzésre megy el :D
2021. márc. 12. 10:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

#26 A főzéssel nagyon sok idő elmegy. Bevásárlás, előkészítés, főzés, mosogatás, takarítás.

Ha valaki ezt a sok munkaórát pihenéssel, szórakozással, lazítással tölti, akkor munkaidőben kipihentebb, kiegyensúlyozottabb lesz, jobban teljesít és előrébb fog jutni = több pénze lesz.

Vagy ezek nem a munkájára hanem az egészségére lesznek jó hatással, ezért kevesebb gyógyszert kell szednie később azaz pénzt takarít meg hosszútávon.

Persze lehet ezzel is vitatkozni :D én azért rendelni fogom a kaját :D

2021. márc. 12. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!