Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Luxus minden nap étteremből...

Luxus minden nap étteremből hozatni az ebédet?

Figyelt kérdés

1.100 ft leves + főétel.

A problémám az itthoni főzéssel az, hogy én (magamnak) nagyon egysíkúan főzök. Általában elmerülök a tanulásban, és 12-13 órakor jut eszembe, hogy hoppá, valamit ebédelni kéne és olyankor már nem állok neki levest főzni, csirkét olvasztani stb., hanem csak csinálok egy gyors tésztát valamilyen szósszal. Erre meg hamar ráunok.

Előre főzni nem szoktam, mert az olyan ételeket nem szeretem, amik a hűtőben voltak és újra lettek melegítve, vagy már előző nap is azt ettem, stb.

Ráadásul egyedül élek, nem szoktam óriás adagokat főzni.

Ennyi pénzért megéri hozatni inkább, nem? (ismerem a tulajdonosokat, megbízható a hely, nem olyan, hogy patkányok rohangálnak a húsok között stb.)

2021. febr. 16. 15:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%
Ha neked belefér a keretbe és úgy érzed megéri, akkor miért ne. Ha jól értem 1100 Ft a teljes menü, annyiért ez egyáltalán nem rossz, ha jó a kaja.
2021. febr. 16. 15:53
 2/27 anonim ***** válasza:
97%

Ha anyagilag megteheted, akkor rendeld (anyukámék is rendelik).

A főzés rengeteg időt elvesz (bevásárlás, alapanyagok előkészítése, maga a folyamat aztán a mosogatás, takarítás).

Szerintem akkor éri meg a legjobban főzni, ha 5-6 tagú a család és valakinek kifejezetten ez a dolga (nagymama, anyuka).

De egy személyre ha anyagilag belefér, akkor én rendelés párti vagyok.

Minden nap friss, változatos főtt étel szerintem megér ennyit.

2021. febr. 16. 15:53
 3/27 anonim ***** válasza:
32%

Az életmódtól függ, nekem abszolút nem érné meg.

1100-ért csak egy ebédet kapok, ráadásul a legtöbbször szabott a menü. Ha mindhárom menüben olyan van, amit utálok, akkor is azt kell ennem.

Ha főzök, akkor megvan az ebéd és a vacsora is legtöbbször két napra, mégpedig az, amit szeretek. Akkor hűtőbe se kell rakni, mert télen 22 fokban nem romlik meg a kaja 1 éjszaka alatt. Ha szeretem, akkor szívesen eszem másnap is.

Azt pedig végképp nem csinálnám, hogy csak azért nem főzök, mert nem jutott eszembe főzni. Olyan nincs, ez alap dolog.

2021. febr. 16. 16:00
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Nekem ez a napi kajakeretem, csak ebédre nem költök ennyit.
2021. febr. 16. 16:02
 5/27 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is ez a gondom, hogy megkívánok valamit, de semmi nincs itthon hozzá, akkor menjek el a boltba, ami minimum 1 órás program. Utána még itthon pepecseljek vele, majd pakoljak, mosogassak el (nincs mosogatógépem). Ráadásul nem egyszer volt olyan, hogy nem olyan lett a végeredmény, mint vártam és akkor rendelhettem valamit ugyanúgy...

Az a baj, hogy én nem szeretem kétszer ugyanazt enni, akármennyire is szeretem. Vacsorára pedig nem eszem főtt ételt, mert nem esik jól és fáj később a gyomrom. Tehát nekem egy ebéd az egy étkezésre legyen elég, ennyi.

Kora reggeltől előadásaim vannak, laptophoz vagyok kötve, egyetem mellett dolgozom. Bizony van, hogy annyira elfoglalt az ember, hogy a legkisebb gondja az ebédkészítés.

2021. febr. 16. 16:06
 6/27 anonim ***** válasza:
27%

Mondom, ez csak lustaság kérdése. Nem vásárolsz, nem főzöl, leszarod az egészet. Ez itt a fő baj.

Ehhez nem kell a megerősítés, sok ilyen lusta emberke van.

2021. febr. 16. 16:10
 7/27 A kérdező kommentje:

Inkább ne mondjad.

Egyetemre járok és mellette főállásban dolgozom is, tehát a lustaság nagyon távol áll tőlem.

2021. febr. 16. 16:25
 8/27 anonim ***** válasza:
88%

Ha neked belefér nyugodtan tedd meg. Számomra luxus lenne, mivel nincs ennyi pénzem ételre. Egy napot hozok ki 1000 ftból, nem egy étkezést, de így legalább megtanultam főzni. Ha rendesen rákészül az ember és megtervezi akkor azért nem vesz el annyi időt. Én is tanulok és dolgozom is, hétvégén és heti egy nap főzök hosszabban, annyi nekem belefér. Nálad igazából ez a nem eszem meg melegítve, meg hűtőből dolog, az, ami az egészet el lehetetleníti, de szerintem ha megteheted és nem bánt hogy nem tanulsz meg most jobban főzni plusz azért készíted magad arra, hogy ha családod lesz az mivel fog járni, akkor nyugodtan. :) A te életed, a te dolgod.

Szóval igen van, akinek luxus és van, akinek nem. Ha te megteheted tedd nyugodtan és ne foglalkozz mással.

2021. febr. 16. 16:35
 9/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem biztos, hogy sok gyereket akar.

Felnőttek esznek a munkahelyen, gyerek az oviban, iskolában.

Hétvégén össze lehet dobni valami egyszerűt, de sokan ilyenkor mennek a nagymamákhoz, akiktől viszik haza a kaját.

Nyári szünetben a gyerek vagy a nagyszülőkkel van, vagy napköziben, ahol szintént eszik.

Nem biztos h a kérdező nagy családi összejöveteleket fog rendezni, ahová egy hadseregnek főz.

Ha most nem tanul meg főzni, netről akkor is bármikor fog tudni egyszerűbb dolgokat megcsinálni és egyáltalán nem biztos h szüksége lesz arra a tudásra, mint aki a nagymamáinknak volt (ahogy pl. az se biztos h probléma lesz belőle, hogy nem tud tyukot kopasztani).

2021. febr. 16. 16:55
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

ha nincs ételallergiád,

nincs fagyasztód,

spájzod bepakolni, hogy legyen kéznél, amit megkívánsz,

és megfőzd,

és később nem eszed meg ugyanazt

egymagára meg frusztráló így főzni amúgy,

akkor rendelj

Valaki főzőcskézni szeret, mondván nem lusta, csak éppenséggel unatkozik, nincs élete, munkája, tanulnivalója

más meg más dolgokkal van elfoglalva, és ez marad ki

ha anyagilag belefér, rendelj

2021. febr. 16. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!