Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha a a vendég azt kérdi, "és...

Ha a a vendég azt kérdi, "és miért nincs?" arra hogy válaszolsz finoman, tisztelettel?

Figyelt kérdés

Életem kérdése.


Sajnos nekem a zsiger a "mert nincs, bzmeg"


2021. febr. 4. 19:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
79%

Én is utálom az ilyet. Nincs, nincs. Egészen nyilvánvalóan azért, mert elfogyott. Idióta kérdés.

Akkor meg elég nagy büntit kap a vendéglő, ha valami random boltba kifut alapanyagot venni, ez nem így működik.

Amúgy én azt szoktam mondani, hogy azért nincs, mert mindig csak annyit rendelünk, hogy aznap tuti elfogyjon (cukrászda). Mert ugyanezek a vevők húzzák majd a szájukat ha valami tegnapi (pedig mondjuk 3 napig eladható, tehát semmi baja), meg kérik mindig a frisset. Na, akkor ha mindig a friss kell, akkor kevesebb lesz rendelve, és így bizony gyakran van, hogy elfogy. Így jártak. Utálom az ilyen számonkérő vevő-típust. Sem a főnököm, sem az anyám, hogy magyarázkodnom kelljen neki.

2021. febr. 5. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/34 anonim ***** válasza:
55%

19!


Nem, nem mindegy. Tegyük fel, gluténmentes malnatortat akar, Ha a válasz elfogyott, akkor az azt jelenti, hogy máskor szokott lenni. Ha a válasz az, hogy nem készítünk, mert csak friss málnából szoktunk, akkor legközelebb majd -nyáron keresi, nem februárban. Ha a válasz az, hogy nem készítünk, mert a műhely nem gluténmentes és érre nem alkalmas, akkor enm keresi többet. Nem agysebeszet és nem több órás monológ.

2021. febr. 5. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 anonim ***** válasza:
96%

Nálam mondjuk bizonyos helyzetekben akár ösztönösen jön ez a kérdés. Mondjuk egy lángossütőnél szerintem tök jogosan kérdezem meg, hogy miért nincs?

Ha rajta van az étlapon, ki van táblázva, kvázi úgy van feltüntetve, hogy rendelhető/kérhető dologról van szó, szerintem akkor is jogos. Bár ilyenkor én azt szoktam megkérdezni, hogy ebben az esetben miért nem húzták ki/törölték le? Ugyanis így félrevezetik a vásárlót, ami nem kifejezetten szerencsés húzás a részükről, simán jövőbeni vevőtől eshetnek el.

2021. febr. 5. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/34 anonim ***** válasza:
60%

22, ebben az esetben a vevő értelmesebb és normálisan megválaszolható kérdést is feltehetne. Pl.


- Van-e xy termék?

- Nincs.

- És lesz valamikor?

- Igen/nem/utánanézek.


Nem agysebészet és nem több órás monológ ;)


Amúgy meg az éttermekben általában szokott lenni étlap. Ha azon rajta van az adott termék, már abból következtethet a vevő, hogy általában szokott lenni, csak most épp nincs.

2021. febr. 5. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 anonim ***** válasza:
38%
#24: Magára valamit is adó étterem napi étlappal készül, valamint ha valami kifogy, akkor azt kihúzza róla, hogy alapból lássa a vendég, hogy az nem rendelhető. Vendégként részemről elvárás, hogy ami az étlapon szerepel, az legyen is.
2021. febr. 5. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/34 anonim ***** válasza:
70%

#25 Most a menüs helyekre gondolsz, vagy a kifőzdékre? Ott szokott lenni napi menü maximum. Az étteremknek általában fix kínálata van, esetleg szezonális fogásai.

Húzzák ki alkoholos filccel ami elfogyott? Vagy hogy lehetne ezt igényesen és visszafordíthatóan megoldani?

2021. febr. 5. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim ***** válasza:
71%

": Magára valamit is adó étterem napi étlappal készül"


Igaz, még csak február van, de megelőlegezem, hogy ez azért benne lesz a top 3 idei baromságban.


Én felsorolok neked 15 féle rendszerben működő étterem típust, ebből a 15-ből 1 az, amiről te beszélsz, és nem azért mert a többi nem ad magára, hanem azért mert más rendszerben működnek.

És ez még csak azt se jelenti, hogy legalább minden 15-ik erre lenne berendezkedve, mert ez (pláne Magyarországon) annyira népszerűtlen, mint a vendéglátók, mind a vendégek körében, hogy ha tippelnem kéne, azt mondanám kb 3000 étteremből 1 működi így.

Ha vendégként nyilatkozol, akkor ne akarj belemenni szakmai dolgokba, mert csak saját magad égeted a kontárkodásoddal.

2021. febr. 5. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 anonim ***** válasza:
66%

...ja, bocs, nem 15 rendszerből 1 ilyen, hanem nulla, mert még az az 1 is menüsorokkal, vagy ajánlatokkal készül, és nem étlappal. Az étlap fogalma mást jelent.

Ha bővebben érdekel a téma, végezz el a vendéglátó szakközepet, hogy legalább az alap fogalmakkal tisztában legyél.

2021. febr. 5. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/34 anonim ***** válasza:
64%

#27 & 28. Igazad van. A vendég ne akadékoskodjék az étlappal! Örüljön, hogy elfogadják a pénzét! Ez CSAK az étlapra vonatkozik.

A kérdés, hogy miért nincs, valóban felesleges.

2021. febr. 5. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/34 A kérdező kommentje:

"Magára valamit is adó étterem napi étlappal készül"


Ezt most felírom a a többi hülyeség mellé, amit az évek alatt hallottam. :D

2021. febr. 5. 20:38
1 2 3 4

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!