Ha a a vendég azt kérdi, "és miért nincs?" arra hogy válaszolsz finoman, tisztelettel?
Életem kérdése.
Sajnos nekem a zsiger a "mert nincs, bzmeg"
"Utólag kiderült, hogy elfogyott a spagetti, de valaki gyorsan kiszaladt venni, hogy ki tudjanak minket szolgálni. Így is lehet..."
Igen, szerinted így is lehet, de ha egy ellenőr épp elkapja oket, akkor hatalmas bírságot kapnak.
Kérdező!
Ha zsigerből jön ez a válasz, akkor valoban nem neked valo ez a szakma.
Attól függ, hogy mire vonatkozik a kérdés. Ha olyan ételre, ami amúgy van az étlapon, akkor vannak ilyen varázsmondatok, hogy pl. "Fura módon ma mindenki ezt rendelte, nem számítottunk rá."
Ha mondjuk az iránt érdeklődik a kedves vendég, hogy miért nem tud halrudacskákat rendelni a gyereknek, akkor erre én is a legszívesebben a "mert nincs, bzdmeg" választ mondanám, de erre nincs is jó válasz. Aki ilyet kérdez, az amúgy is jobban tudja, hogy hogyan kéne egy étteremnek üzemelnie, azzal nem lehet értelmesen kommunikálni.
13-as!
Azért kötekedés, mert az már tisztázódott, hogy nincs, tehát tudja a vendég.
Amiről te beszélsz, az más. Meg lehet kérdezni, hogy van-e valami, de ha az a válasz, hogy nincs, akkor onnantól már kötekedés, hogy miért nincs.
Ha meg olyan a helyzet, akkor úgyis mondja a pincér, hogy holnaptól lesz, vagy most készül, délután lesz, stb.
(14-es vagyok)
Egyébként ha valaki valami nagyon extrát kér, és mellette jófejnek is tűnik, akkor el is lehet viccelni a dolgot. Nálunk van egy törzsvendég, aki egyszer megkérdezte, hogy laktózmentes zsírszegény latte macchiatót tudok-e neki csinálni, arra azt válaszoltam, hogy ez a művelet nálam sajnos pszichotikus tüneteket váltana ki. De mondjuk ő az az ember, aki ha sót kér (ugye a corona miatt a nyár óta semmit nem vittünk automatikusan az asztalhoz, ezt el is meséltük mindenkinek, hogy ha bármit szeretne, kérjen, de alapból csak evőeszközt és szalvétát kap, még a kenyérre is rákérdeztünk, hogy szeretne-e). Szóval ha ez az ember sót kért, akkor mondtam neki, hogy ezzel a kéréssel igazából a szakácsot sértegeti, az meg nem jó ötlet, mert a szakácsok nagy késsel járkálnak. (Persze a sót utána megkapta.)
#8 Ehhez vendéglősnek kell lenni, nem vendéglátóipari üzemegység-vezetőnek!
#16 Nincs mindenkinek ilyen "jó" humora. Nehéz eldönteni, hogy ez humor, vagy arrogancia. Ha ismered a vendéget - valószínűleg igen, mert azt írtad törzsvendég- elmegy, de először látott vendéggel nem próbálnám ki.
#19 Ebben tökéletesen igazad van, de a válasz minősíti a helyet.
Mind a tartalom, mind a stílus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!