Egy igazi vegán szülhet gyereket?
Aki környezettudatosság miatt vegán :) Hiszen túlnépesedés egy égető probléma. Etikus szaporodni ? :D
Félig -meddig komoly a kérdés. Én nem vagyok vegán ,de olvasok néha itt elborult dolgokat arról mi etikus és mi nem,kíváncsi vagyok a véleményekre!
Etikus, mert olyan gyermeket fognak felnevelni, akik a csunya nemvegan emberek gyerekeit jó útra téríthetik.
Hülye kérdés, hülye válasz.:D
"Egy igazi vegán szülhet gyereket?" Csak a fogamzóképes nők.
Az egy főre jutó fogyasztással, és anank melléktermékeivel van a gond, nem az emberek számosságával a Földön. Kedves Kérdező, ha érdekel az emberi társadalom természetalakító tevékenysége, akkor javaslom, nézz utána a carbon footprint nevű fogalomnak.
Szép napot!
A veganizmus egy állatjogi mozgalom, alapvetően semmi köze e környezetvédelemhez.
A gyerekszülés igy nem áll összefüggésben a veganizmussal!
Hogy a környezettudatos emberek szülnek e gyereket egy más kérdés.
#4: "Az egy főre jutó fogyasztással, és anank melléktermékeivel van a gond, nem az emberek számosságával a Földön."
Az, hogy a Földön élő emberek összesen mennyi táplálékot fogyasztanak, az matematikailag nem éppen az egy főre jutó fogyasztásnak és az "emberek számosságának" a szorzata?
Környezetvédelmi szempontból egyáltalán nem etikus gyereket szülni. És? Nem lehet úgy élni, hogy az ember mindig mindent etikusan csináljon úgy, hogy ne sértsen meg senkit.
Igen, a környezetnek rossz, ha több ember használja, a gazdaságnak pedig jó. Máris ütköznek az érvek.
Minden tiszteletem azé, aki védeni akarja a környezet. De ezt számtalan módon meg lehet tenni. Aki nagyon vágyik gyerekre, az nem fog emiatt lemondani róla, akár vegán (tehát állatvédő), akár nem. Aki mégis ekkora áldozatot hoz a Föld jövőéért, az becsülendő, de ettől még azt sem kell elítélni, aki más módon próbálkozik, pl. hulladékmentes életmódot folytat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!