Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan álljak át vegetáriános...

Hogyan álljak át vegetáriános étrendre?

Figyelt kérdés
Gondoltam elkezdek kísérletezni kicsit a vegetáriánus étrenddel. A vércsoport diéta elveit nézve a testem jól reagálna rá mivel A-s a vécsoportom(illetve A+os, az számít valamit?) A húst nem szeretném még teljesen elhagyni viszont az abból fedezett fehérje egy részét szeretném zöldségekkel kiváltani. Ahhoz hogy teljes értékű fehérjét kapjak ugye az kell hogy össze kombózzam egymással a zöldségeket hogy teljes legyen az aminósav profil. 700g csirkét ettem idáig, ezt szeretném 400-ra lecsökkenteni. A maradék 300gramm csirkehúsból fedezett fehérjét(kb 70g) hogy tudnám fedezni zöldségekből? Ezzel kapcsolatban szeretnék gyakorlati tanácsokat kérni. Jó alternatíva lenne a protein mint tápkieg is, később lehet majd élek is vele, ha még kevesebb csirkét eszek, viszont a kcal-t is le szeretném redukálni, ezért zöldségekben gondolkozok. Milyen zöldséget egyet? ..szigorúan fehérjebevitel szempontjából. Tejtermékek kilőve, amúgy is laktóz érzékeny vagyok. Ha fehérjét veszek szója, vagy tejsavó fehérje lenne jelen esetben a jobb választás?

2019. máj. 27. 21:07
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
57%

Nos, én úgy álltam át, hogy lényegében ugyanazt ettem mint addig, csak a húst hanyagoltam. Illetve azoknak az ételeknek , amikben hús van, a vegetáriánus verzióját kezdtem el fogyasztani.

Pl. a bolognai spagetti esetében hús helyett gombát pirítok meg.

Már évek óta vega vagyok.

2019. máj. 27. 21:29
 2/22 anonim ***** válasza:
56%
Előre is elnézést kérek a hozzászólásomért: miért akarsz átállni a "vegetariános" étrendre? Hozzátenném, hogy semmi bajom vele, csak nem értem. A morális okok felejtősek, egészségügyileg nincs oka (áltudományosan persze van). Egy okot fogadok el: ha nem szereted a húst, akkor persze ok. A vércsoport-diéta meg nettó hülyeség. Egyél amit szeretsz! Na most ezért kapni fogok.
2019. máj. 27. 22:25
 3/22 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem csak "félvegára" állj át, azaz csökkentsd az eddigi húsfogyasztásodat mondjuk heti 1-re. Így nem fog hiányozni semmi a szervezetedből és mégis jobban fogod magad érezni.

Én is próbáltam már többször vega lenni, de egy idő után nagyon hiányzott a csirkehús - persze, ha nekem kellene leölni az állatot érte, akkor nem lennék húsevő, de így dögevőként nem csinálok belőle túl nagy lelkiismereti kérdést.

Szerintem az ember mindenevésre született és ha csak magokat vagy zöldségeket kellene ennünk, akkor madárnak vagy kecskének teremtett volna bennünket a jó Isten, de pl. halat is szaporított az embereknek a biblia szerint, szóval a húsevés nem bűn, csak mértékkel kell, hogy a káros, negatív energiáktól, agressziótól ne legyen túlságosan befolyásolva az ember.

De ha a lecsökkentett húsfogyasztás után úgy érzed, hogy azt is el tudod hagyni, akkor szerintem fokozatosan át tudsz állni vegára, ha úgy érzed, hogy ettől jobb neked.

Én mindenesetre a génmanipulált szóját nem venném be és hetente fontos a tojás is, hiszen 22-féle aminosavat tartalmaz és ugye a fehérje a sejtek építőköve, szóval a hajhullás, kopaszodás ellen sem árt az, ha nem vonsz meg mindent magadtól....

Szóval nem baj, ha kísérletezel, csak figyeld a tested üzeneteit, hogy ténylegesen mire van szüksége és ne akard magad mindenáron megerőszakolni.

2019. máj. 27. 23:45
 4/22 anonim ***** válasza:
70%

Az égvilágon semmi köze nincs a vegetáriánusnak ahhoz, amit írsz. A vegak semmilyen húst nem esznek.

Ha lecsökkented, attól még nem leszel vega. Ráadásul napi 300g hús elég sok.

Egyébként semmi értelme húst - hússal enni. Rengeteg fehérje van a huvelyesekben és a zoldsegekben is. Lencse, bab, gomba, borsó, kukorica, mogyoró stb..

2019. máj. 28. 07:32
 5/22 anonim ***** válasza:
80%

tegnap 22:25-ös: az egészségügyi okok sok esetben helytállóak, indokolják a húsmentes étrendet.

Én pl. hosszú ideig szenvedtem izületi gyulladásokkal, vizesedéssel, fejgörcsökkel, ekcémával, magas vérnyomással, pajzsmirigyproblémával meg borzasztó vérképpel, semmiféle kezelés nem segített, az egyetlen eredmény az volt, hogy ezekhez a gyógyszer-mellékhatások is hozzájöttek.

Tulajdonképpen elöször csak próbaként kezdtem bele a húsmentes étrendbe, az elsö meglepetés az volt, hogy már két nap múlva jelentösen csökkentek az izületi fájdalmaim, egy hét múlva megszünt a vizesedés meg a fejgörcsök. Aztán az ekcémáma tünt el, a vérnyomasom teljesen normális lett, a pajzsmirigyértékeim meg a vérképen ideális lett. Így maradtam emellett a rendszer mellett, és azóta semmilyen gyógyszert nem szedtem, még a legenyhébb fájdalomcsillapítót sem. Amióta nem eszem húst,azóta nem voltam beteg, még náthás sem, egyszerüen elkerülnek a fertözések.

Persze nem állítom, hogy ez mindenkinél így müködne, de hidd el, vannak egészségügyi indokai is, amik helytállóak.

2019. máj. 28. 07:37
 6/22 anonim ***** válasza:
31%
#5: A kérdező nem írta, hogy bármi egészségügyi problémája lenne a laktózérzékenységet leszámítva.
2019. máj. 28. 08:43
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
#5 alapvetően egészséges emberekről beszélünk. A betegség miatt tartott diéta teljesen más. Én pl. pont kevesebb zöldséget és gyümölcsöt ehetek és napi 6dl folyadékot iszok csak. Nem egészséges, csak tovább élek tőle :)
2019. máj. 28. 08:45
 8/22 A kérdező kommentje:
Képzeld tisztában vagyok vele hogyha napi 3-400gramm csirkemellett megeszek az nem kimondottan vegetáriánus ètrend😅 Fokozatosan szeretnék átállni, amit fennt említettem csupán az első lépcsőfoka ennek. Valóban nincsenek erkölcsi okai, viszont anyagilag kedvezőbb és színesebben, egészségesebben tudnék táplálkozni. Az A-s vércsoportom miatt valószínűleg jól reagálna rá a szervezetem. Ha valaki nem hisz a vércsoport diètában az engem nem fog eltántorítani. Fenntartásokkal kezelem èn is a dolgot de rengeteg testépítő, verseny sportoló kipróbálta magán ès pozitív tapaszralatokról számoltak be.
2019. máj. 28. 09:19
 9/22 anonim ***** válasza:
63%

addig olvastam, hogy 300g húsban 70 g fehérje, és tényleg annyi, de az rengeteg!!! összesen is sok, de emellé még mást is eszel, és nyilván eszel, akkor még több. ahogy írtad is, mindenben van fehérje, és ha jól kombinálod, hozzájutsz eléghez. pl gabonában kb 10% van.

Nem kell plusz fehérjepor, de szója sem. Az olajosmagvakban is pl elég sok fehérje van, vagy babfélékben, zöldségben, gyümölcsben is. Számold egy darabrig, aztán rájössz, hogy jól csinálod.

2019. máj. 28. 14:39
 10/22 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy ezt a kèrdést eredetileg a testépítés rovatban szerettem volna feltenni, gondolom az oldal egyik adminisztrátorának köszönhetem hogy itt jelent meg. Ti zeljesen más aspektusból közelítitek meg ezt a kérdést. Lényeg hogy annak aki súlyzós edzést végez 2g/testsúlykilógramm fehérjét kell fogyasztania. A zöldségekbe, rizsbe stb pedig hiába van fehérje mivel azoknak önmagában nem teljes az aminósav èrtéke ezért nem fog beépülni az izomzatba csak ha kombinálod őket.
2019. máj. 28. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!