Mikortól kell elkezdeni a B12 vitamin pótlását?
Pld. ha június 1-től már teljesen vegánul szeretnék étkezni, akkor aznap már be kell vegyek egy B12 vitamint?
Illetve, ti hol veszitek jó minőségben és jó árban a B12-t?
Köszönöm
7 évig voltam úgy vegán, hogy nem szedtem b12 vitamint. Persze, nem tudatosan, ez még a szélessávú internet elterjedése előtt volt, fogalmam sem volt róla, hogy létezik b-12 vitamin, vegánság, egyszerűen nem szerettem volna részt venni olyan állatok kizsákmányolásában és megölésében akik nekem soha nem ártottak. Semmi hiánybetegség nem lépett fel, sőt, a legtöbb egyéni rekordom ebből az időszakból datálódik úszásból, hosszútávfutásból.
A Nutritionfacts ajánlása szerint 2 metódus alkalmazható: napi egyszeri 250 mcg cyanokobalamin alapú tabletta, vagy heti egyszeri 2500 mcg.
Én a naturol termékcsalád b12-őt használom ami 5000 mcg/tabletta, de mivel 2500 mikrogramm kielégítő, így fél tabletta is elég hetente. 100 tabletta van a dobozban, szóval 200 hétre elegendő b12 vitamin, mindez 3400 ft. Ennél jobb ajánlatot magyar nyelvű oldalon még nem találtam.
3-as: jó lenne ez az általad ajánlott B12-vitamin, ha nem lennének benne káros adalékanyagok. A dextrózt (szőlőcukor) még akár el is fogadnám, de a szukralózt már nem.
Amúgy bírom, hogy egy magyar webáruházban angolul szerepelnek az összetevők...
Tudsz esetleg olyat ajánlani, amiben nincs mesterséges színezék és édesítőszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!