Milyen dozisban erdemes elkezdeni a D vitamin, folsav es E vitamin szedeset?
Hallottam, h segiti a teherbeesest.
Meg ha nem is igaz, szeretnem kiprobalni.
Milyen erossegut ajanlott szedni?
Ezeket lehet tuladagolni?
Igen, lehet túladagolni. Általában minden vitaminon rajta van az ajánlott mennyiség, annál semmiképpen sem szabad többet. Pl az eurovit d vitamin csepp napi adagja 1 csepp. De a legbiztosabb ha az orvosod ajánlja hogy melyikből mennyit szedj.
Hogy a teherbeesést mennyire segíti azt nem tudom
Nekem az E vitaminbol sok kellett , 500-700mg naponta. ( 27.ciklusnapig mondga a dokim h szedjem-de ha méhnyhártya miatt akarod, akkor amellé nekem a vasat ajánlotta az orvos , igy be is valt)
D vitamin nyaron sztem felesleges. De am 2200NE bőven elég/nap
Folsavbol es 3mg osat szedtem 2 naponta.
Túladagolni pl. a D vitamint 50.000 egység fölött lehet naponta, kedves egyes ...
De, a D3 vitamin-hiány közvetlen OKA LEHET a terhesség létre nem jöttének, kedves kettes.
Kérdező, 4000 NE D3, mert megnövekedett az igény terhességre várva, terhesség és szoptatás alatt is. Ez az a mennyiség, amit a Magyar Orvosi Kamara javasol eleve egy egészséges, nem terhes felnőttnek ősszel-télen és tavasszal.
Folsav 200, E vitamin 400.
A folsav (B9-vitamin) biztos, hogy nem a teherbeesést segíti, más okból szedetik a fogantatást megelőző időszaktól a megtermékenyülést követő 12. hétig emelt dózisban.
Ez az ok az, hogy hatásosnak bizonyult egy gerincfejlődési-rendellenesség megelőzésében. Mivel ez a fejlődési periódus nagyon korán lezajlik a magzatban, az anya nem is biztos, hogy már tudja, babát vár. Ezért a nőgyógyászok a babatervezés kezdetétől javasolják a szedését. Ma 3-4,5 mg/nap az ajánlott mennyiség ennek a rendellenességnek a kiküszöbölésére, de ha valaki évekkel, évtizedekkel korábban várt gyereket, neki még kisebb értékeket mondtak, pl. 1-1,5 mg/nap, ez azóta emelkedett.
Érdemes egyébként vérvizsgálatot kérni pár héttel később, amiben szerepel a vas és a folsav mérése is, az eredményből látszik, hogy jól hasznosul-e az emelt dózisú folsav, ugyanis van, aki nem tudja jól bontani ezt a vitamint, ezért folát formában kell beszednie, ami már egy tovább bontott verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!