Fél év múlva szeretnénk a párommal belecsapni a lecsóba. Tegyük fel, hogy decemberben már várandós leszek. Hány hónappal hamarabb érdemes elkezdeni a vitaminok szedését? Van olyan készítmény, ami nektek nagyon bevált? Ill. még mit érdemes szedni?
Ha egészségesen eszel és nincsen semmi problémád elég folsavat szedned, 1 hónappal hamarabb indítaji, mint az első próbálkozós együtlét.
Én ajánlanék az első előtt peteérés előtti napon egy nőgyógyászati vizsgálatot is.
Én csak folsavat szedtem előtte, sőt terhesen is csak általános multivitamint szedtem egy ideig.
De mindenképpen szeretnél,akkor előtte max. két hónappal elég elkezdeni.
Szia!
Én úgy hallottam, hogy 3 hónap kell, mire a folsav hasznosulni tud. Nem tudom, de így hallottam.
Én most kezdtem el június közepén szedni, de szeptemberben kezdünk próbálkozni, amikor lesz a peteérésem.
Egyik nap gravida, másik nap femibion. Én így szedem.
3-4 hónappal előtte 400 mikrogramm folsavat szedj naponta, a pozitív teszttől pedig 800-at. Ezek inkább minimummennyiségek, ennél szedhetsz többet is.
Hasznos, ha a többi vitaminból is fel van töltve a raktárad, egyél sok-sok friss gyümölcsöt-zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát. Én Hipp Natalt szedtem előtte.
Ha várandós leszel, nem szedheted bármelyik multivitamint, érdemes megkérdezni orvostól, hogy melyiket ajánlja. Olyat nem szabad, amiben sok az A vitamin. A Hipp Natalt tudom ajánlani, most is azt szedem. Gravidára, Elevitre sokan panaszkodnak, hogy hánynak tőle, túl nagy dózisban nyomja tele vitaminokkal a szervezetet, amiből egy nagy rész emiatt nem tud hasznosulni, én ezért választottam a Hipp Natalt, mert a gyümölcsalapú készítmény, olyan, mint egy multivitamin.
Sokan szeretik a Femibiont is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!