A vegánoknak nem szokott hiányozni néha egy jó pecsenye hús, egy finom sült húsos étel vagy egy jó szaftos hús stb?
Nekem kizárólag a köményes sült csirke szaga futtatja össze a nyálat a számban, de igazából csak az a sült kömény szag.
Ezen kívül eszembe se jut soha, ha valaki velem egy asztalnál eszik húst, semmit nem érzek, egyszerűen az nekem nem kaja. Se undor se hiányérzet.
4 éve vegánként élek egész családdal, nagyon ritkán (évi 1x-2x) kívánom csak meg a tojást. Olyankor csinálok egy vegán omlettet csicseriborsólisztből meg fekete sóval (a tojásszagúval). Attól kielégülök egy jó darabig :)
maximum a finom illat (de ez inkább a fűszerek illata szokott lenni), ami miatt elgondolkodok, de aztán hamar rájövök, hogy mennyire fájni szokott a gyomrom a nehéz húsételektől. ha valaki tényleg vegán, akkor egy idő után a gyomra nem fogja tudni megemészteni az állati fehérjét és iszonyat begörcsöl, sok esetben hányni is fog. na az ilyen élmények miat még annyira sem fog a húsra gondolni.
én magam nem vagyok 100% vegán (igét sem terjesztek :D ), csak annyi, hogy maximum 1-2 havonta eszek nem növényi eredetű dolgot. eléggé sokféle ételt/összetevőt ismerek, így általában pontosan tudom, hogy mire van szüksége a szervezetemnek és azt is eszem. pl ha elkezdek azon kattogni, hogy bacon-t ennék, akkor eszek valamennyit (aztán szenvedek és megfogadom, hogy soha többé :D ), viszont általában inkább elmegy az étvágyam a húsok szagától épp az élmények miatt, hogy rendszeresen elnehezül a gyomrom a húsos ételektől. szóval ha valamit nagyon megkívánnék, akkor általában mire oda jutok, hogy eszek, már ki is találtam, hogy mit ennék helyette, amitől nem lesz bajom :)
Én bevallom, néha hiányzik. A húsleves, a pecsenye, gyros, oldalas (meg a zsírja jó hagymásan), tehát ezek a jó illatú húsos dolgok.
Meg szoktam őket szagolni, próbáltam kóstolni, de zsigerből undorodom a hústól, így csak az illata csábítás.
Nem. 11 éve nem ettem húst, kivétel egy alkalommal becsapás áldozataként (azt mondta nincs benne), de amint megéreztem a zöldségbe göngyölt ízét, azonnal vissza is jött. A kedves házigazda örömére, remélem, azóta is szégyelli magát miatta, bár akkor még nevetett...
Egyébként az elején egyszer volt: anyukám brassóit készített apukámnak (ami korábban a kedvencem volt), és megkívántam, úgyhogy vegetáriánus anyukám másnap csinált nekem szejtán brassóit és azóta eszembe sem jutott kb. 10 éve a sima. Csakis a szejtán. <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!