A vegánoknak nem szokott hiányozni néha egy jó pecsenye hús, egy finom sült húsos étel vagy egy jó szaftos hús stb?
NEM, nem hiányzik.
Saját tapasztalat, úgy, hogy nem ideológiai szempontokvból vagyok vegán - sokan inkább a vegán helyett növényi étrenden élönek nevezik az ilyen embereket, mint én -, és annak ellenére, hogy a család többi részének készítek húsos ételeket, teljesen hidegen hagy a téma, eszembe sem jutna ennek belöle.
Nagy ritkán, pl.télen egyszer csináltam házi vegán kolbászt (gabonakolbi) növényi zsírral, hagymával, krumplival, lilakáposztával.
Kb 3-4 havonta 1x van kedvem ilyesmihez. Amúgy mivel sokkal többfélét, sokkal változatosabban eszünk mint egy “húsevő” nem jut általában eszembe ilyesmit sütni, mert sokkal finomabb ételek vannak hús nélkül.
A húsmentes életnek nem az a lényege hogy húsos ételeket utánoznunk vagy azok után sóvárogjunk. Teljes értékű életet élünk ilyen hülyeségek nélkül :)
Nagyon ritkán, amikor borzasztóan éhes vagyok, akkor jól esik a sülő hús szaga.
De ha belegondolok, eszem ágában nem lenne megenni.
Egyébként sokan nagyon undorodnak a hústòl.
Én 60 éves koromig kifejezetten szerettem húst enni, aztán egészségügyi okokból abbahagytam, azóta vegán étrenden vagyok - és eszembe sem jut, hogy szeretnék húst enni, akkor sem, ha ott van elöttem vagy éppen azt készítek a páromnak.
Viszont azóta rengeteg új ételt fedeztem fel és sokkal változatosabb, amit eszem, mint korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!