Ha az ember növényevő akkor miért nem élnek olyan baktériumok a beleinkben amik a B12 vitamint elő tudják állítani?
Kérdező, csak olvasnod kellene tudnod ahhoz, hogy rájöjj mekkora hülyeségeket írsz.
Írtam, hogy igen, megtalálható a B12-t termelő baktérium a kérődző állatok (tehát a tehén pl.) gyomrában, de onnét nem képes felszívódni a tápanyag, mert az emberi végbélnek megfelelő bélszakaszban élnek csak meg. Tehát csak külsőleg, a táplálkozás során bevitt földdel,és vízzel LENNÉNEK képesek B12-t bejuttatni, ha még nem irtottuk volna ki teljesen.
Más,hogy ez egyértelműen csak a kérődzőkre vonatkozik, a sertés, csirke, egyebek amiket az ember fogyaszt köztudottan nem kérődző állatok ugyebár, náluk ezekszerint még a te világodban is csak a külsőleges bevitel játszik. A csirke, malac szerinted honnan viszi be, ha nem képes szintetizálni?
A mai világban sehonnét, csak kiegészítőből (ahogy az ember is) természetes körülmények között pedig ugyanonnét ahonnét az ember (kosz, víz), nem pedig ragadozásból...
Istenem, ennyire nem lehetsz buta ugye :(
1. A tyúk a tojást a kálciumszükséglet miatt töri fel és eszi meg, ha nem kel ki. A tojás B12 tartalma olyan minimális, hogy ha napii 50 tojást feltörne sem jutna elég B12-höz.
2. Igaz, hogy a mindenevő állatok fogyasztanak minimális (mint írtam 3-5%) állati élelmiszert, de ez NEM ELEGENDŐ a B12 igényük fedezésére, mert nem ez a természetes módja annak.
3. A mindenevő állatok természetes úton a földből, vízből viszik be a B12, punktum, ezen nincs mit vitatkozni, tudományos tény. Ha a mindenevő majmok arra várnának, hogy a 3% elrágott bogárból meg kisemlősből legyen elegendő B12 bevitelük, már rég kipusztultak volna.
4. A B12 húsból való bevitele csak akkor lehetséges, ha az adott prédaállat beviszi előtte a B12-t a fentebb leírt módon. Mivel ez a haszonállatoknál nem következik be (ipari állattartás), és mivel az ember számára teljesen természetellenes a disznó, csirke, tehén és egyebek elfogyasztása így tökéletesen abszurd az a feltételezés, hogy ez a természetes B12 forrásunk. A természetben el sem tudnánk ejteni egy marhát a puszta kezünkkel, hogy lenne már ez a természetes forrása egy nélkülözhetetlen vitaminnak???
Ennek a kérdésnek semmi értelme, ismét csak felesleges kötekedés az egész, amiből rengeteget látni ezen az oldalon manapság. Találj magadnak valami jobb szórakozást, én nem vitatkozom tovább 6-7 éves kisikolásokkal.
A csirke mindenevő. Normális esetben kapirgál és a növényeken kívül megeszi a gilisztát, rovarokat, csigát stb. Nyilván nem is mossa meg őket fogyasztás előtt. Ha bezárva tartják és táppal etetik, gondolom, B12 pótlására is szüksége van.
A disznó szintén mindenevő, a tetejébe még dögevő is. Normális esetben a földet is túrja. Ő sem mossa meg, amit eszik.
Mindkét állat hozzájuthat a B12-höz a talajból, természetben található vízből ÉS az állati eredetű táplálékából is. Az ember esetén is így lenne, ezért szerintem az igazság valahol a két szélsőséges álláspont között van. Mivel mi nem eszünk a földről és az ételeinket megmossuk (és ez nem is baj, főleg, ha permetezett növényekről van szó), a csapvizet pedig fertőtlenítik, kevesebb B12 vitaminhoz jutunk (meg kevesebb parazitához stb.).
Az ember nem növényevő, az emberszabású majmok sem. Lehet, hogy az ősember és a majmok csak kevés állati eredetű élelmiszert ettek illetve esznek, de a kevés az nem semennyi, ettől még nem növényevők. Ja és a gorilla is eszik ürüléket, gondolom, van rá jó oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!