Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azért lenne az ember növényevő...

Azért lenne az ember növényevő mert az állkapcsát oldalra tudja mozdítani?

Figyelt kérdés

Ez a lány ezt bizonygatja hogy mi növény evők vagyunk és nem húsevők

[link]

2019. márc. 24. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Az ember mindenevő, a fogazata az evolúciós bizonyíték erre.
2019. márc. 24. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Kommentben is leírták neki, hogy más állatoknál is előfordul ez, akik ugyanúgy esznek növényeket és állatokat is, tehát mindenevők. Szerintem nem kellene ezekre mindenáron hallgatni. Ja és a hús azért nem egészséges max hogy minden sz***al etetik őket és egész életükben stresszesek. Ebben igaz hogy visszük be magunkba a mérget, de a mai világban azt is meglehet oldani hogy normális helyről vedd a húst.
2019. márc. 24. 21:24
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Részben az állkapcsunk és a fogsorunk a bizonyíték,de inkább az emésztő szervrendszerünk.A beleink hosszúak (szemben a ragadozók rövid rendszerével) és a tápcsatorna zömmel lúgos pH-jú (az első 1/5-e nem).
2019. márc. 24. 21:52
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Az ember biológiailag mindenevő, ez elég közismert tény.
2019. márc. 24. 22:14
 5/11 A kérdező kommentje:
3. Mondjuk biológia órán is úgy tanították hogy mindenevők vagyunk.. Ez sem volt igaz akkor?
2019. márc. 24. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

És akkor miért kezdett el mégis húst enni ??? Mert én pl. tehenet még nem láttam ,hogy húst enne ..

Szegénykém az általános iskolában hiányzott a biológia órákról .

2019. márc. 24. 23:36
 7/11 A kérdező kommentje:
6. Jó de a tehén az teljesen más, ő tényleg csak növényt eszik. Két gyomra van, olyan enzim rendszere ami nekünk nincs pl celluláz ami a növény emésztését végzi stb.
2019. márc. 25. 06:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ám mindent elhinni, amit a youtube-on hallasz. A tudomány mai állása szerint az ember mindenevő, tehát állati és növényi táplálékból is képes felszívni a szükséges tápanyagokat. A növényekben megvan minden, amire szükségünk van, de nagyon változatosan és elegendő mennyiséget kell ennünk ahhoz, hogy ez elég legyen. Ma már ezt szerencsére nem nehéz megtenni, mert annyiféle növényt lehet kapni, szükség esetén pedig megvehető tablettában, ami hiányzik. Én pl. nem kedvelem annyira a magas vastartalmú növényeket, ezért heti 1-2 alkalommal bekapok egy vastablettát, hogy ne legyen hiányom. Élhetnék enélkül is, de valljuk be, kényelmesebb így.

Az ember tehát képes életben maradni (ha figyel rá, egészségesen is) kizárólag növényi táplálékon, de ez még nem jelenti azt, hogy növényevők lennénk.

A tisztán növényevő állatoknak eszükbe sem jut a húsevés, nem képesek elejteni a zsákmányt, és nem emésztik jól a húst. Ellenben a cellulózt igen.

2019. márc. 25. 08:32
 9/11 anonim ***** válasza:
92%

6. Pontosan ezért kérdeztem,ilyen egy növényevő állat,mint a tehén.

Elég irónikus lenne egyébként ha az ember növényevő létére nem tudná megemészteni cellulózt :D Ez úgy baromság ahogy van ,az ember mindenevő ,akkor is ha életben marad hús nélkül is ,meg akkor is ha mozog oldalra az állkapcsa ..

2019. márc. 25. 09:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok mindenevő. Én válogatós vagyok.
2020. febr. 10. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!