Hogyan tud felszívódni a zsírban oldódó vitamin növényevő állatokban, ha azok csak növényeket esznek, amiben nincs zsír? És ha nekik nem kell a felszívódáshoz zsír, az embernek miért kell?
Fú...:D
A növényekben is van zsír a zöldségektől kezdve a gyümölcsökön és gabonákon át a magvakig. Utóbbinak, ha kalórialebontásban nézzük akkor átlagosan 70%-a zsír, 20%-a ch, 10% fehérje.
A gyümölcsöknek átlagosan 3%-a zsír, a zöldségeknek 10%, gabonáknak 10%, hüvelyeseknek 25%, magvaknak 70%.
A zsírba oldódó vitaminban a "zsír" az a zsiradék rövidítése.
Ebbe az olaj is bele tartozik.
Innentől gondolom sejted.....
Mondjuk ha az emberek E, D - vitamin forrására is rákeresel, jelentős mértékben azt is az olajos magvak, növényi olajak teszik ki.
100g répában 0,2g zsiradék van.
és ne kamuzz, hogy 6 éves vagy
persze, egy elsős gyerek (ha vagy már elsős) de inkább még óvodás, este fél 10kor írogat a gyakorira, na meg persze írni is tud... helyesen.
Azért nem vagyunk mi annyira hülyék, hogy ezt bevegyük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!