Az ember miért nem mindenevő?
Miért? Nem mindenevő?))
Engem soha, senki nem kényszerített semminek a megevésére,(komoly erőszak nélkül nem is tudott volna) mégis szeretem a húst is, meg a spenótot is. Az hogy éppen melyiket enném, teljesen hangulatfüggő, bár volt időszak, amikor a hangulat mellett a pénztárca is jelentősen befolyásolta az ízlésemet. Ezt az időszakot nem szerettem.)
ugye tisztában vagy vele, hogy az ember mindenevő? azért ilyen a fogazatunk,nem tudunk csak egyoldalúan táplálkozni, mert különben hiánybetegségek léphetnek fel
szükségünk van húsra és növényekre is
többek között azért sem ehetünk csak növényeket, mert a szervezetünk nem tudja feldolgozni a cellulózt
Igazad van, hogy mindenevők vagyunk a fogazatunk és az emésztőrendszerünk alapján. Senki nem szoktatta rá az embereket a húsevésre, mert már az őseink, és a természeti népek is az ehető növények gyűjtögetése mellett vadásztak, halásztak. Ösztönösen tudták, hogy mire van szüksége a szervezetüknek.
Csak néhány okos kitalálta a vegetáriánizmust és a paleót. A többi divatos ez egészséges, ez nem dologról nem is beszélve.
Ők végzik az agymosást, és van aki bedől nekik.
Az ember bizony mindenevő.Így tanították és így is van összerakva. Mindenki maga dönti el, hogy a fogazatát az emésztőrendszerét mire használja.
Én maradok a mindenevő kategóriában, hamár embernek születtem.
Az ember mindenevő. A paleo nem tudom, hogy jött ide, az is a mindenevőség mellett van, bár nem tiltja, hogy vegán legyen az ember, a vegán paleo elég érdekes, de létező kombó. Én majdnem vega paleo módon étkezem (így alakult, nem volt semmi agymosás, azt velem nehéz megcsinálni), teljesen élhető ;)
Viszont az emberek zömének semmi baja nem lesz, ha kihagyja a húst. Nemcsak hús és növény létezik, a növényekben pedig nemcsak cellulóz van, azért is rendelkeznek kalóriatartalommal az ember szempontjából is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!