Az ember miért nem mindenevő?
Köszönöm a megerősítést :)
A kérdés eleve onnan indult, hogy mostanában egyre több vegetáriánus hablatyba ütközöm a neten (olyan helyeken ahol nem is vártam), de eleve minden érvelésük azon alapszik, hogy a húsevőknek ilyen meg olyan az emésztésük és ezért káros az embernek húst enni. De mi nem húsevők, hanem mindenevők vagyunk. De aztán fel lettem világosítva, hogy mi nem mindenevők vagyunk, hanem növényevők...
Ezeknek zöldséggé vált az agyuk? Nem a döntésük miatt mondom ezt, hanem az érvelési rendszerük miatt.
Olyan emberről még nem hallottunk, aki azt hiszi hogy az ember nem mindenevő (tehát hogy húsevő, vagy növényevő). Nem merném határozottan kijelenteni, de szerintem ált suli 1. környezettanon ezzel kezdenek.
Bár én nem tartom kizártnak, hogy a vegák is teljes értékű táplálkozást tudnak folytatni, de semmiképp sem gondolom természetesnek. Ugyanúgy ahogy rengeteg ételt, vitamint és tápanyagot elő tudnak állítani mesterségesen, és teljes értékű étrendet kapunk belőlük, még sincs ez így rendjén. Engem személy szerint nem zavar ha valaki vega, de nem tartom sem indokoltnak, sem természetesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!