Mióta áttértél a vegán vagy vegetáriánus étrendre, milyen változást tapasztaltál?
Amióta vegán étrenden vagyunk, én fogytam (végre) 10 kilót, a férjemnek meg sikerült felszedni ugyanennyit (mivel korábban rettentö sovány volt), azaz mindketten az optimális súly felé mentünk el, és emellett rengeteg finom ételt ehetünk.
Az egyéb problémáink (vérnyomás, koleszterin) is megszüntek, sokkal dinamikusabbak vagyunk, emellett a kajaköltségünk kb egy harmadára csökkent a korábbihoz képest.
Persze a vegán nem annyit jelent, ogy egyszerüen lehagyjuk az állati termékeket, ugyanis ha valaki így csinálja, akkor tényleg mindenféle baja lesz, hanem kis odafigyelés kell, hogy minden tápanyag megfelelö mennyiségben kerüljön a szervezetbe.
Kedves Kérdező!
4 és fél éve vagyok vegetáriánus, idő közben voltam 1-1.5 évig vegán is.
Mióta vegetáriánus vagyok:
-sokkal békésebb a tudatom
-megszűntek az emésztési panaszaim
-sokkal tisztább az arcbőröm (értsd: ragyogóbb, mintsem "szebb") persze tudjuk, ez valamivel szebbet is jelent
10 óra helyett 6-7 óra alvással is beérem
-mélyebb szintű megértésre tudok szert tenni, sokkal finomabb szintjein is megértem a dolgokat
Én nem az állatok miatt lettem elsősorban vegetáriánus - persze az is benne volt valamennyire, de nekem nem ez volt a fő motivációm. Első sorban magam miatt.
Az első néhány hétben megváltozott az emésztésem. Farkas éhes voltam folyamatosan, felgyorsult az anyagcserém. Sokkal tisztábbnak éreztem magamat 2-3 hónap múlva belülről, a tudati pozitív irányú változást kb fél év után kezdtem el kézzel foghatóan érezni.
1-2 év után teljesen megváltozott a mentalitásom, sokkal könnyebben elfogadtam dolgokat, amik történtek, nem mérgelődök annyit. Nem stresszelek annyit. Ez nem jelenti azt, hogy tojok bele a dolgokba, csak már könnyebben meg tudom valósítani azt, hogy "minek stresszeljek is még rajta, ha már így is rossz ami történt? inkább csak elfogadom, hogy ez van és megnézem, hogy mihez kezdjek vele" tehát sokkal könnyebb kontrollálnom a dühömet és a félelmeimet is.
T9bb mint 4 év után még mindig érzek (igaz már lassabb tempóban történő, de) pozitív irányú változást. Most már a világért se adnám fel ezt az életmódot.
Ami a vegánságot illeti:
Én érzékeny vagyok ezekre az állati hormonokra, ami a tejből jön pl. így pár hónap / fél év után ezeknek is tapasztaltam a hiányát, de közel sem olyan nagy a különbség a vega és vegán étrend között, mint a húsos és a vega között.
A vegetáriánus étterndre való áttérést mindenféleképpen javaslom szívemből, mert ez minden élőlény javát szolgálja, beleértve az erre az életmódra áttérő személyt is!
Ami a vegánságot illeti: mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy mennyire akarja a saját étrendjét, a saját egészségét, más élőlények jólétét és a pénztárcáját meg egyéb itt most fel nem sorolt dolgot módosítania.
Ebbe most nem mennék bele, mert nem releváns a kérdésre ennek a témának a feszegetése.
"Ha választ írsz, tartsd be a következőket:
Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!"
A tapasztalataim a fent leírtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!