Miért utálják az emberek a vegetáriánusokat?
Érdekes, nekem vegánként pont az a benyomásom hogy ahányszor meglátja valaki hogy nem eszem húst/állatit odajön cs/szegetni, hogy jé, hogyhogy, miért, na de az egészségtelen, és akkor szerinted én se egyek - és egyéb hülyeségek. Holott hozzájuk se szólok és le sem szarom ki mit eszik, mit csinál.
A férjem ugyanez, amíg csak én voltam vega, később vegán sosem értette miért idegelnek ennyire fel a családja viccei. 2 éve váltott ő is, azóta nem egyszer leüvöltötte már a fejüket hogy szálljanak már le róla.
Ha az ember mindenevő, fel sem tűnik neki mekkora bunkó, alpári stílusban beszél másokkal, és beszél bele olyan dolgokba, amihez semmi köze. AMikor a másik oldalon vagy, naponta kapod az osztást holott csak BÉKÉBEN, NYUGALOMBAN akarsz élni, na akkor ébredsz rá igazán mekkora szemetek az emberek...
Az emberek többsége azért utál minket, mert
A) nem érti miért élünk így, fel sem tudja fogni mi a jó abban, ha nem ölünk, nem bántunk élőlényeket
B) tudja, hogy ez egy jobb út de nem képes túllépni a saját vágyain, önzőségén
C) mindenki mást is utál aki nem olyan mint ő (melegek, liberálisok, külföldiek,stb.)
ezzel a 3 típussal lehet a leggyakrabban találkozni. A 2. félével talán még lehet értelmesen beszélni, az elsővel és a harmadikkal kevésbé, azt le kell szarni magasról.
Én alapvetően igyekszem kiröhögni az ilyen barmokat és elsétálni, mert egyszerűen nem éri meg nekem az, hogy elszúrják a napomat a saját butaságukkal.
Mondjuk ezért:
https://www.youtube.com/watch?v=s0x3Wju-3WM
vagy ezért:
https://www.youtube.com/watch?v=kEE-DpIpO2c
netán ezért:
Ja utolsó, a vegánokat utálják páran, mert szembesítik az embereket az igazsággal.
De amikor egy vegán rendezvényen MINDIG megjelenik egy két mindenevő troll, aki nyilvánosan nyers húst eszik, hot dogokat készít egy állatvédelmi rendezvényen vagy ordibál vagy egyéb módon bontja a rendet, az ugye rendben van?
https://www.youtube.com/watch?v=3jLvsYIEMKk
https://www.youtube.com/watch?v=xgKCBnUJ4HU
Nincs kettős mérce, á!
Egyedül te látsz ebben kettős mércét.
Ott a vegán, aki étterembe megy tüntetni és a kellemes vacsorád közben ordít melletted.
Amit te linkelsz ott nem csinál semmit. Húst eszik. Hidd el, ha az étterembe bement volna pár vegán brokkolit rágva, mindenki lesz.rta volna. Csak a vegák ennyire sértődékenyek és kötekedők.
Mert az emberek mindig azt utálják aki kilóg a közösségükből.
Frusztráció. És erre még ráerősítenek azok a vegák akik tüntetnek meg tiltakoznak az utcán .
Nekik köszönhetően még többen utálják a vegákat.
16: hát szerintem is eléggé kettős mérce az ha egy vegán rendezvényen a húsevést hirdetni Okés, de egy húsos étteremben a veganizmus hirdetni nem Okés.
Mellesleg az ilyen megmozdulások szervezett demonstrációk amik engedélyhez kötöttek. Ha van engedélyük ott tüntetnek ahol akarnak, mindegy hogy te egyetértesz-e vele vagy sem.
Én vegetáriánus vagyok. Soha senkinek nem szóltam be azért, mert húst eszik. Sőt, ha vendégségbe jön valaki, készítek neki húsos fogast. Maximálisan toleráns vagyok.
DE fordítva rohadtul nem kapom vissza ezt. Rengeteg ember kényszeresen beszòl, lehülyéz, megalàz és képtelen kiszàllni a tányérombòl.
Szerintem mindkét oldalnak oda kéne figyelni és békén hagyni másokat. Sok elvetemült vega és vegàn van, ez tény. De ezeket a saját közösségük is megveti.
Benne vagyok az összes nagy vegàn közösségben itthon. Még a vegànok sem szeretik a vérvegànokat.
Mert elterjedt a rabeszelos tévhit az emberek körében.
Erre remek példa a bátyám, aki mindig hangoztatta, hogy a veganok állandóan rá akarják beszélni az embert az általuk vélt jóra. Egyik alkalommal megkérdeztem tőle, hogy hány vegant ismer és, hogy abból hány próbálta már hitteriteni. Persze 0 volt a válasza. Szerintem akkor realizalodott benne, hogy ez nem több egy hiedelemnel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!