Miért nézik le a vegetáriánusokat?
1. A legtöbb embernek fogalma sincs, mit eeszik valaki, ha kihagyja a húst, mivel MO-on az emberek nagy részének az az "ennivaló".
2. Ez sok esetben ellenreakció a "militarista vegetariánusokra", akik jönnek a "minek esztek hulladarabokat" szöveggel, ami legalább annyira elítélendö.
3. Sok vegetáriánus direkt reklámozza, hogy nem eszik húst és ez zavarja azokat, akik esznek.
4. Szerintem mindenkinek magánügye, hogy mit eszik és mit nem, ebböl nem kellene veszekedést generálni egyik félnek sem.
5. Meglepö módon a világ fejlettebb részein ebböl senki nem csinál problémát, nem piszkálja a másikat, hanem toelránsak egymással.
Ki piszkál és kit?
Engem és a környezetemet, a barátaimat, speciel rohadtul nem érdekel, hogy ki és mit eszik, csak engem ne akarjon megtéríteni semmire, mert az idegesít és akkor elküldöm a francba.
A vegetarianizmus egyébként Magyarországon nem mai találmány, már 100 évvel ezelőtt is voltak vegák, pl. a 86 éves nagyanyám is az volt, aki 20 éve meghalt. Csak nem kerítettek ekkora feneket neki, mert ez most "divat".
Egyébként a 2-es mindent nagyon jól leírt, a vegánok nem egészen komplettek, de a kutyát nem érdekelnek.
Ez az adott embertől függ. Néhány indok, amit eddig hallottam (némelyiknek van jogalapja némelyik meg...):
1. Elegük van abból, hogy minden vegetáriánus egyben hittérítő is. Ez mondjuk ebben a formában nem igaz, de mikor 5 vega közül 5 akar meggyőzni, az ember hajlamos általánosításra.
2. Nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki olyan, mint ők. Sokakban ott van az a bizonyos "én csinálom jól, mindenki más hülye" felfogás.
3. Ez nem más, mint egy neoliberális baromság, mert már kínjukban nem tud mit kitalálni a sok irodista.
Személy szerint én addig elfogadom a dolgot, míg nem akarja valaki rám kényszeríteni ezt. Hogy ők mit esznek, nem az én dolgom, és ez fordítva is igaz.
Engem nem zavar amíg nem akar rábeszélni engem is. Van nálunk is a rokonságban olyan aki vegetáriánus, olyankor ha tudjuk jön vendégségbe készítünk rántott zöldséget stb, azt eszi de nem kezd el prédikálni, hogy mi miért húst eszünk, és az égvilágon egy rossz szó nem hangzott el köztünk.
De amelyik nekiáll prédikálni az igazáról azt én sem szívesen tűrném meg az asztal mellett.
A mai társadalomban a legtöbb gond szerintem azokkal van akik úgymond divatból lettek azok és ezt erősen hangoztatják is, miattuk utálják sokan őket, de ez nem esik le nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!