Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nézik le a vegetáriánuso...

Miért nézik le a vegetáriánusokat?

Figyelt kérdés
Miért csinálnak viccet azokból akik nem fogyasztanak húst? Nem tartom normálisnak az emberek reakcióit, beleértve a fintorgást és a rossz beszólásokat hogy akkor majd hoz répát és azt el lehet rágcsálni vagy valami.. Mi annak az oka, hogy így vélekednek azokról, akik nem akarják hogy egy állat is meghaljon miattuk?
2018. júl. 5. 20:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%

1. A legtöbb embernek fogalma sincs, mit eeszik valaki, ha kihagyja a húst, mivel MO-on az emberek nagy részének az az "ennivaló".

2. Ez sok esetben ellenreakció a "militarista vegetariánusokra", akik jönnek a "minek esztek hulladarabokat" szöveggel, ami legalább annyira elítélendö.

3. Sok vegetáriánus direkt reklámozza, hogy nem eszik húst és ez zavarja azokat, akik esznek.

4. Szerintem mindenkinek magánügye, hogy mit eszik és mit nem, ebböl nem kellene veszekedést generálni egyik félnek sem.

5. Meglepö módon a világ fejlettebb részein ebböl senki nem csinál problémát, nem piszkálja a másikat, hanem toelránsak egymással.

2018. júl. 5. 20:31
 2/14 anonim ***** válasza:
54%
Nem volt ez mindig így. A húsmentes táplálkozást az emberek többsége még eltudná fogadni. Amikor terjedni kezdett a vegetarianizmus nem volt ebből gond, ez egy nagyon jól védhető álláspont. Aprobléma akkor kezdődött amikor megjelentek a nagypofájú, hittérítő vegánok a szélsőséges hülyeségiekkel. Az emberek pedig nem tudnak különbséget tenni vegán és vegetáriánus között ezért egyformán kezelik őket.
2018. júl. 5. 20:50
 3/14 anonim ***** válasza:
20%
Irigyek arra, hogy más képes meghozni az etikus és a szervezete számára is ideális, egészséges döntést, ennyi az egész. Félnek a változástól, félnek szembenézni azzal, hogy nincs igazuk olyan dolgokkal kapcsolatban amiről gyerekkoruk óta azt hiszik úgy vannak (fehérje, vas, kálciummítosz pl).
2018. júl. 5. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:
54%
Nekem nincs velük semmi bajom, de voltunk egyszer családilag nyaralni, ahol apuka fogott egy halat, az egyik vega lány szépen kiült a halat pucoló mellé, aztán ott fintorgott nagyban, az kicsit kiakasztott.. nem tudom, hogy ha ekkora undort érez minek ül a belezendő hal mellé... de feltétlen végig kellett nézze.. közben meg csinálta a műsort.. na az ilyeneket nem szeretem. Mi sem tettünk megjegyzéseket az avokádójára.
2018. júl. 5. 21:24
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Ki piszkál és kit?

Engem és a környezetemet, a barátaimat, speciel rohadtul nem érdekel, hogy ki és mit eszik, csak engem ne akarjon megtéríteni semmire, mert az idegesít és akkor elküldöm a francba.

A vegetarianizmus egyébként Magyarországon nem mai találmány, már 100 évvel ezelőtt is voltak vegák, pl. a 86 éves nagyanyám is az volt, aki 20 éve meghalt. Csak nem kerítettek ekkora feneket neki, mert ez most "divat".

Egyébként a 2-es mindent nagyon jól leírt, a vegánok nem egészen komplettek, de a kutyát nem érdekelnek.

2018. júl. 5. 21:29
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Én vegetáriánus vagyok évek óta, de nem érzem úgy, hogy a környezetemben bárki lenézne ezért
2018. júl. 5. 22:07
 7/14 anonim ***** válasza:
72%
Nem tapasztaltam ilyesmit (a gyk-n kívül), csak nagyon ritkán. De egyesek mindenkivel szemben intoleránsak, ami nem olyan, mint ők. Támadtak már meg azért, mert bakancsom volt s szóltak be mosolygásért, az emberek ilyenek, bármilyen vagy, valakinek baja lesz veled. Egy normális vegát nem hiszem, hogy sokan támadnak, bár biztos van, aki rossz körökben mozog.
2018. júl. 5. 23:16
 8/14 anonim ***** válasza:
68%

Ez az adott embertől függ. Néhány indok, amit eddig hallottam (némelyiknek van jogalapja némelyik meg...):

1. Elegük van abból, hogy minden vegetáriánus egyben hittérítő is. Ez mondjuk ebben a formában nem igaz, de mikor 5 vega közül 5 akar meggyőzni, az ember hajlamos általánosításra.

2. Nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki olyan, mint ők. Sokakban ott van az a bizonyos "én csinálom jól, mindenki más hülye" felfogás.

3. Ez nem más, mint egy neoliberális baromság, mert már kínjukban nem tud mit kitalálni a sok irodista.

Személy szerint én addig elfogadom a dolgot, míg nem akarja valaki rám kényszeríteni ezt. Hogy ők mit esznek, nem az én dolgom, és ez fordítva is igaz.

2018. júl. 6. 00:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar amíg nem akar rábeszélni engem is. Van nálunk is a rokonságban olyan aki vegetáriánus, olyankor ha tudjuk jön vendégségbe készítünk rántott zöldséget stb, azt eszi de nem kezd el prédikálni, hogy mi miért húst eszünk, és az égvilágon egy rossz szó nem hangzott el köztünk.

De amelyik nekiáll prédikálni az igazáról azt én sem szívesen tűrném meg az asztal mellett.

A mai társadalomban a legtöbb gond szerintem azokkal van akik úgymond divatból lettek azok és ezt erősen hangoztatják is, miattuk utálják sokan őket, de ez nem esik le nekik.

2018. júl. 6. 02:07
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
#3: Na pont az ilyenek miatt viccelődnek a vegetariánusokkal.
2018. júl. 6. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!