Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az emberek miért támadják a...

Az emberek miért támadják a vegetáriánusokat/vegánokat?

Figyelt kérdés
Én vegetáriánus vagyok, de már így is mindig beszólnak páran az osztályban... nem értem, miért, hiszen logikus, hogy nem szeretném, ha állatok halnának meg... ez miért rossz dolog? Ill. Akik esznek húst, azoknak még sosem jutott eszükbe, hogy hoppá, ezért meghalt valami? És ez talán nem jó?
2018. márc. 18. 11:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
47%
Mert az emberek irigyek arra, hogy te képtelen vagy egy önzetlen döntésre, amire ők nem.
2018. márc. 18. 11:27
 2/30 ede1219 ***** válasza:
31%

"Akik esznek húst, azoknak még sosem jutott eszükbe, hogy hoppá, ezért meghalt valami? És ez talán nem jó?"

Ezen az alapon növényt sem kéne enned, mert az is meghal, amikor leszedik!

2018. márc. 18. 11:33
 3/30 anonim ***** válasza:
53%

1. nem feltétlen fog kevesebb állat meghalni csak mert te nem eszel

2. a vegánok is elég tapló módon tudják hirdetni nem létező felsőbbrendűségüket

3. a ragadozó állatokat is ítéljük el, mert más állatokat esznek?

2018. márc. 18. 11:35
 4/30 anonim ***** válasza:
30%

Én eszek húst, de nem állandóan. Ismerek vegetáriánust, nem azért nem eszik húst, mert jaj szegény állatok, hanem azért, mert az ő szervezetének ez így jobb. Nem kerül kevesebb hús a henteshez, csak mert 1-2 ember kitalálja, hogy ő nem akar húst enni, mert jaj szegény állatok. Ezeket az állatokat a húsukért tenyésztik, étkezési célból. A növényeket nem sajnálod? Az állatoknak kevesebb jut belőle, ha te is eszed.

A normális, nem térítő vegákkal, meg azokkal, akik nem ilyen butaságok miatt mondtak le a húsról, semmi bajom. Ha én tiszteletben tartom más étkezési szokásait, akkor más is tartsa tiszteletben az enyémet.

2018. márc. 18. 11:35
 5/30 anonim ***** válasza:
32%

Ez de béna indoklás .. pff

a Növnyeket is megöljük ennyi erővel.

Beszólnak igen , mert értelmetlen amit csinálsz , főleg ha divatbl csinálodés nem is pótolod a vitamin és ásványianyag , na meg a fehérjehiányt amit a hús kihagyása miatt szenvedsz el.

2018. márc. 18. 11:37
 6/30 anonim ***** válasza:
23%
Ja, még valami, ugye bőrcipőt sem hordasz?...
2018. márc. 18. 11:37
 7/30 anonim ***** válasza:
35%
Támadnak????? Nem tulzol egy picikét?
2018. márc. 18. 11:42
 8/30 anonim ***** válasza:
69%
amúgy próbálgatom én is a vega életmódot, de az rettenetesen felhúz idegileg amikor önjelölt megmondóemberek elkezdik hirdetni, hogy csak az a jó amit ők csinálnak, és úgy ahogy ők csinálják azt. (lásd: átlagos húsevő, illetve vegán) illetve az is rettenetesen idegesit amikor bűntudatot próbálnak bennem kelteni. (mint ahogy te is csinálod kérdező)
2018. márc. 18. 11:42
 9/30 anonim ***** válasza:
53%

6.: nem, a vegetáriánusok általában bőr, szőrme, dolgokat sem vásárolnak, a vegánok pedig gyapjút sem.

"1. nem feltétlen fog kevesebb állat meghalni csak mert te nem eszel

2. a vegánok is elég tapló módon tudják hirdetni nem létező felsőbbrendűségüket

3. a ragadozó állatokat is ítéljük el, mert más állatokat esznek?"

1. De igen, kereslet = kínálat. Németországban a becslések szerint kb. 10% vegetáriánus, ami 8 millió emberrel kevesebb fogyasztást jelent a húsiparnak.

2. Persze, ha belém kötnek, hogy a növény is érez, és hasonló baromságok...(gyengébbek kedvéért: a növények nem képesek a fájdalom érzésére, az állatok igen).

3. A ragadozó állatoknak létszükség a zsákmány elejtése és elfogyasztása, az ember mindenevő/elsősorban gyümölcsevő fogazattal és emésztőrendszerrel, teljességgel szükségtelen számára az állati termékek fogyasztása. Emellett ez egy etikai döntés, melynek meghozatalára egy ember képes, egy állat nem. A veganizmus, vegetarianizmus nem egy eszme, ami az állatokra is kiterjeszthető: ez az idióta trollok nézőpontja, hogy a vegánok bármit is az állatokra akarnának erőltetni.

2018. márc. 18. 11:45
 10/30 anonim ***** válasza:
58%
Az ember alapvetően mindenevő, nem húsevő vagy növényevő. Természetesen lehet bizonyos élelmiszereket, alapanyagokat helyettesíteni, akár azért, mert muszáj (pl. cukorbetegek, gluténérzékenyek... stb.), akár azért, mert valaki saját maga kezd bele valamilyen speciális étrendbe, mert ő úgy jobban érzi magát a bőrében, DE senkinek nincs joga "hittérítőt" játszani. Én senkit nem szólok meg az étkezési szokásai miatt, sőt, nyitott vagyok más étkezési szokásokra, más kultúrák ételeire, újításokra, helyettesítő alapanyagokra, szívesen kísérletezgetek (feltéve, ha az alapanyagok könnyen beszerezhetők, és nem kell a világ végére elutazni valamiért), nem ragaszkodom görcsösen ahhoz az étrendhez, amiben felnőttem a szüleim és az iskolai menza által, de ha valaki betámad, mert valamit lát, mit eszem éppen, tökmindegy, hogy az egy szál kolbász vagy egy tábla Milka csoki, akkor megvédem magam.
2018. márc. 18. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!