Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az emberek miért támadják a...

Az emberek miért támadják a vegetáriánusokat/vegánokat?

Figyelt kérdés
Én vegetáriánus vagyok, de már így is mindig beszólnak páran az osztályban... nem értem, miért, hiszen logikus, hogy nem szeretném, ha állatok halnának meg... ez miért rossz dolog? Ill. Akik esznek húst, azoknak még sosem jutott eszükbe, hogy hoppá, ezért meghalt valami? És ez talán nem jó?
2018. márc. 18. 11:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
46%

"Akik esznek húst, azoknak még sosem jutott eszükbe, hogy hoppá, ezért meghalt valami? És ez talán nem jó?"

Megválaszoltad magadnak a kérdést. Ha ezt a véleményt sugárzod az osztálytársaid felé, ne lepődj meg, hogy beszólogatnak.

Nem tesznek semmi rosszat azzal, hogy húst esznek, ahogy te sem azzal, hogy nem. Mindenki saját dolga ez.

Talán ha tiszteletben tartanád az étkezési szokásaikat és nem a bűntudatod próbálnád bennük kelteni, ők is máshogy viselkednének veled.

2018. márc. 18. 12:12
 12/30 A kérdező kommentje:

Én nem akartam megbántani senkit sem! Felőlem mindenki eszi, amit szeretne, egy kérdést tettem csak fel.

A 9-es válaszoló helyettem is írt. Nem, nem hordok bőrcipőt, se bőrdzsekit, egyre kevesebb tejet, tojást, és mézet fogyasztok, szóval azért látok tovább is a "szegény állatok - nem eszek húst" témán.

Miért béna indoklás? Nem elég, hogy nem szeretném elvenni más életét? Most komolyan érdekel, mi a jó indoklás?

Növények is éreznek - érzékelnek amúgy, de ha ebbe nem is megyünk bele, akkor: mi van azzal a rengeteg erdővel, amit azért vágtak ki, égettek fel, hogy aztán állati takarmányokat termesszenek a helyükön?

Én nagyon szívesen vitatkozok erről amúgy bárkivel, vagy akkor ne azok legyenek az indokok, hogy béna gondolat sajnálni az állatokat.

2018. márc. 18. 12:17
 13/30 anonim ***** válasza:
62%

"Akik esznek húst, azoknak még sosem jutott eszükbe, hogy hoppá, ezért meghalt valami? És ez talán nem jó?"

Az ilyen arrogáns p*csség miatt? A felsőbbrendűség miatt, hogy azt sugározzák ki a világba, hogy ők jobb emberek azoknál, mint akik húst esznek?

Egyébként meg a vegánok/vegetáriánusok miért támadják a húsevőket?

Anyukám pl azért vegetáriánus több mint 20 éve, mert utálja a hús ízét, azt mondja. Totál egyedül van ezzel a családban, de mi sem piszkáljuk vele, a férje, gyerekei, barátai és ő sem tolja az arcunkba azt, hogy ő jobb ember, mint mi vagyunk ettől. Ja és miatta szerettem meg egy csomó húsmentes ételt is, vagy ezért van hogy simán kibírok egy étkezést vagy egy napot hús nélkül (amire rengeteg ember képtelen) + anya megcsinálta nekünk mindig a húsos ételeket is, attól függetlenül hogy ő nem evett. Na ez az igazi normalitás mindenki részéről, mint amit itt leírtam a családunkban. Vagyis hogy normálisan viselkedő húsevők és normálisan viselkedő nem húsevők együtt élnek egymás mellett. Nem ez lenne a normális?

2018. márc. 18. 12:19
 14/30 A kérdező kommentje:
Ja amúgy, én sose szóltam rájuk, még csak egy rossz pillantást se vetettem oda, ha husit ettek. Ha feljön a téma (amit általában nem én hozok fel), akkor szoktam beleszólni, de akkor sem azt, hogy ne egyenek húst, mert fúj, hanem normális érveket hoztam fel.
2018. márc. 18. 12:19
 15/30 A kérdező kommentje:
A családom is húsevő, nekik sem mondom soha, hogy ne tegyék. Öcsémnek, ha kér, csinálok húsos kaját, bár még sosem kért rá.
2018. márc. 18. 12:21
 16/30 anonim ***** válasza:
52%

Egy ember nem fogja megváltani a világot.

Ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen az értelmetlen húsfogyasztás, nem vegának kell lenni, hanem megtanulni ésszel táplálkozni, a mértéktelenséggel van baj, de most én hiába vagyok mértékletes, hiába táplálkozom kiegyensúlyozottan, ha ez a mértékletesség és kiegyensúlyozottság alapvetően az egész világon probléma. A saját egészségünk miatt is nagyon fontos lenne ezt az elvet követni, de nagyon sokan szélsőségesen táplálkoznak, ezért van az a rengeteg elhízott és a rengeteg testképzavaros, bulimiás, anorexiás... stb. Az ősember egyensúlyban tudott élni a természettel, az indiánok szintén, csak annyi állat pusztult, amennyire szükségük volt, nem több, nem kevesebb, a természet tudott regenerálódni. Semmit nem ártottak a természetnek azzal, hogy leöltek egy bölényt és megették, a bőréből meg ruhát készítettek maguknak.

Az erdőirtás megállításáért sem tudunk egyes emberekként tenni semmit, mert nincs hozzá hatalmunk, kicsik vagyunk. Kiköltözhetsz az utcára, attól még a milliárdos tőkésnek felépítik az újabb csodapalotát, plázát...

Mi, kicsik nem térítéssel, meg nem értelmetlennek hangzó sallangokkal tudunk változtatni, hanem úgy, hogy mi jó példát mutatunk, és azért teszünk valamit, mert nekünk az jó, és ha mások látják, hogy ez tényleg jó, akkor lehet, hogy kedvet kapnak. Papolhatsz te a sportról, ha nem látszik az alakodon, beszélhetsz te arról, hogy jó a koplalás, ha mások meg azt látják rajtad, hogy csont és bőr vagy, hiteltelen leszel. Élj úgy, ahogy te jól érzed magad a bőrödben, látsszon rajtad, hogy attól te tényleg jobban vagy, legyél hiteles, de ne téríts, és akkor aki hitelesnek lát, majd kérdez, majd csatlakozik hozzád, MAGÁTÓL, mert tetszeni fog neki, és ő is azt akarja.

De fogadd el azt is, ha másnak nem az lesz jó, amit te követsz, mert nem lesz jó mindenkinek.

2018. márc. 18. 12:28
 17/30 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem az osztálytársaid azért támadnak egyébként - ha nem provokálod őket -, mert ők olyanok, hogy valakit heccelni kell, aki kilóg a sorból. Engem azért hecceltek, mert tanárgyerek voltam, meg fogszabályzóm volt.

Ezen ne akadj fenn, majd felnőnek. Azért normális körökben és normális felnőtt körökben eléggé elfogadók az emberek az eltérő étkezési szokások terén, ha velük is elfogadók mások. Én max. azon szoktam kiakadni, ha csinos nők arról beszélnek, hogy fogyókúrás célú diétát folytatnak, de általában csak teszek egy megjegyzést, hogy "inkább nem szólok semmit", vagy még ennyit sem. Én voltam sovány, nehezen hízok, évekkel ezelőtt elkezdtem táncolni, azzal elértem egy normál testalkatot, és ezt tartom, ha abbahagyom a mozgást, visszafogyok. Szóval személyes tapasztalataimból adódóan kicsit érzékenyebben érint az ilyen fogyókúrás téma, ha olyanok beszélnek róla, akiknek nincs rá szükségük. Elnézést a kitérőért... :-)

2018. márc. 18. 12:49
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

Ha csak sima vega vagy és nem vegán, nagyon sok állat meghal a táplálkozásod miatt (a vegánoknál is ez van, persze, de ott nem a haszonállatok szervezett leöléséről van szó, mint a tej- és tojásiparban, ahol a hím állatok nagy része felesleges). Csak eszembe jutott a leírást olvasva.

Rengetegen vegák teljesen más okokból, de ezekhez a többieknek semmi köze. Nekem nem logikus, hogy nem szeretnéd, hogy állatok haljanak meg, leírtad, így már sejtem, hogy egyes fajokhoz így állsz, de alapból lehetnél vega orvosi javaslatra vagy mert utálod a hús ízét.

Szerintem a legtöbb húsevő tisztában van azzal, hogy a hús nem a fán terem. De a zömüket ez közel sem sokkolja úgy, mint téged. Persze sokféle ember van. Van, aki örömmel leölne állatokat, van, aki széplélek és valami furcsa mentális gyakorlattal elzárja magát a valóságtól... De ez az ő dolguk, a te táplálkozásod és okaid pedig a tieid.

Igen, az emberek néha beszólnak, kismillió dolognál ez van. Próbálj nem foglalkozni vele, megváltoztatni úgysem fogod őket.

Azért a mai töméntelen vega, vegán és allergiás mellett szerintem annyira nem vészes a dolog egy átlagos környezetben. Nekem sosem volt bajom belőle. Néha lefárasztottak a butaságokkal (miért gondolja bárki, hogy egy vega csirkét eszik, fel nem fogom), de egy idő után ezt se veszi fel az ember s addig sem sérül tőle.

2018. márc. 18. 14:37
 19/30 anonim ***** válasza:
25%
Az ember alapvetően ragadozó, így számára természetes, hogy ölnie kell ahhoz, hogy húst ehessen. Ez a természet rendje. Aki meg megszól téged azért, mert te nem eszel húst, arra tenni kell nagy ívben. A te életedről van szó, szóval neked kell tudnod, hogyan szeretnéd élni azt. Egy a lényeg, másra ne akard ezt ráerőltetni.
2018. márc. 18. 19:21
 20/30 anonim ***** válasza:
8%

19:

Csak régen (értsd: még a nagyszüleink idejében is, meg előtte pár millió évig, az emberiség kialakulása óta) csak úgy ettek húst és "öltek" az emberek, hogy szembe néztek azzal az állattal, amit később megettek.

Ma már a legtöbb húsevő büdös kis gyáva punci lenne ahhoz (én is), hogy elvágja egy olyan háziállat torkát, aminek a húsát meg akarná enni, de sok húsevő még egy disznóvágáson sem mer ott lenni néhány méterre az állattól.

Ugyanezt mondom pl a halálbüntetés támogatóinál is, hogy ha merne ő személyesen kivégezni egy elítéltet és utána azzal együtt élni egész életében, akkor elhiszem hogy ő tényleg támogatja a halálbüntetést. Ugyanígy vagyok a húsevéssel, hogy az az igazi húsevő, aki lelkileg kész hogy személyesen kinyírjon egy állatot, aztán feldolgozza és megegye. (Én is húsevő vagyok.)

2018. márc. 19. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!