Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nézik le a vegetáriánuso...

Miért nézik le a vegetáriánusokat?

Figyelt kérdés
Miért csinálnak viccet azokból akik nem fogyasztanak húst? Nem tartom normálisnak az emberek reakcióit, beleértve a fintorgást és a rossz beszólásokat hogy akkor majd hoz répát és azt el lehet rágcsálni vagy valami.. Mi annak az oka, hogy így vélekednek azokról, akik nem akarják hogy egy állat is meghaljon miattuk?
2018. júl. 5. 20:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%

"

Engem nem zavar amíg nem akar rábeszélni engem is. Van nálunk is a rokonságban olyan aki vegetáriánus, olyankor ha tudjuk jön vendégségbe készítünk rántott zöldséget stb, azt eszi de nem kezd el prédikálni, hogy mi miért húst eszünk, és az égvilágon egy rossz szó nem hangzott el köztünk."

Nagyon jól fogalmaztál, ennek kellene a normálisnak lennie. Én is pont azért nem csípem a vegákat, mert állandóan kioktatják azokat, akik "normálisan" esznek, sőt még néha le is nézik őket. Tisztelet a kivételnek!

2018. júl. 7. 12:49
 12/14 anonim ***** válasza:

"Engem nem zavar amíg nem akar rábeszélni engem is. Van nálunk is a rokonságban olyan aki vegetáriánus, olyankor ha tudjuk jön vendégségbe készítünk rántott zöldséget stb, azt eszi de nem kezd el prédikálni, hogy mi miért húst eszünk, és az égvilágon egy rossz szó nem hangzott el köztünk"

Ezzel egyetértek, értelmes elber tudomásul veszi, ha a másik valamit nem eszik meg akármilyen okból is és aszerint készül különbözö ételekkel.

Egyedül a "rántott zöldségek" az, amivel engem ki lehet zavarni a világból, akkor már egy vegyes saláta vagy párolt zöldségek tésztával/rizzsel sokkal inkább jól esnének - és ezeket a nem-vegetáriánusoknak úgyis készítesz a húsételekhez.

Viszont az is igaz, hogy senkinek "nincs joga" a másként evöket térítgetni, mert az mindenkinek saját döntése, hogy mit eszik és mit nem.

2018. júl. 7. 12:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban van vegetáriánus, vegán, laktózérzékeny, gluténérzékeny, fruktózérzékeny, cukorbeteg, meg "mindenevö" - és ennek ellenére soha egyetlen vita sincs arról, hoyg ki mit eszik, mindenhol úgy készülünk, hogy valami mindenkinek legyen, ami belefér az étrendjébe. Viszont senki nem akarja a többieket meggyözni sem arró, hogy egyedül ö eszik "egészségesen" vagy "etikailag megengedhetö módon", hanem elfogadja a másik embert olyannak, amilyen.
2018. júl. 7. 12:58
 14/14 anonim válasza:
56%
Én vegetariánus vagyok és sok beszólást is kapok miatta.Pont ahogy a kérdező írta,mindig megkapom a "miért csinálod ezt ez nem normális" kérdést vagy azt hogy "akkor csak salátát eszel,mi vagy te,nyúl?" vagy a kedvencem hogy "a növényeknek is vannak érzéseik,őket nem sajnálod?" .Én sem értem.Soha,egyszer sem próbáltam áttéríteni senkit vagy soha nem mondtam senkinek hogy ő ne egyen húst,én mégis mindig megkapom.Igaz,ahol én lakok (egy kis város) nem sok vegetáriánus van szóval gondolom ezért kevésbé elfogadóak,nem szoktak hozzá az ilyenhez ,ezt én meg is értem de azért nem kellene cikizni miatta.Ugyanígy nem kedvelem az ilyen hittérítő vegákat/vegánokat mert szerintem mindenkinek a maga dolga hogy hogy étkezik,de mint már mondtam,én soha nem mondtam senkinek hogy ő legyen vega ennek ellenére mégis megkapom hogy hülye vagyok.
2018. júl. 7. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!