Mit gondoltok a vegetáriánus kolbászról?
Az emberek sokféle okokból vegánok, vegetáriánusok, és csak a töredékük azért, mert nem szereti a hús ízét. A legtöbb állatszeretetből, környezetvédelemből, vallási okokból (pl. buddhizmus,stb.), orvosi tanácsra vagy saját egészségügyi megfontolásából.
Na most ha nem undorodik az ember a hústól miért ne ehetne egy pl. gabonákból vagy épp hüvelyesekből készült, kolbászként ízesített készítményt, melyet az eredetihez hasonlóan tud felhasználni a kedvenc, klasszikus ételeiben vagy receptjeiben?
Elárulom, ma már olyan vega kolbászok vannak a piacon, hogy a húst hússal evő családom nem mondta meg, hogy ez nem kolbász amit esznek. Önszántukból kóstolták meg és egyhangú volt a konszenzus, hogy ha nem tudnák, rá nem jönnének.
Az én véleményem az, hogy nagyon jó hogy léteznek ilyen termékek, mert sok, főleg idősebb embernek segítenek egy jobb utat választani, ha tudják hogy nem kell lemondaniuk a megszokott ízekről.
Én valóban vegetáriánus vagyok, tehát meggyőződésből lettem az, nem pedig divatból (hogy lesz valaki divatból az?!.
Akkor ezek szerint, aki vegetáriánus kolbászt fogyaszt, az divatvegetáriánus, és az "igaziak" kinézik"?
Köszönöm 3-as!
Én vallási okokból lettem vegetáriánus. Ma már nem vagyok vallásos, de a vega életmódot megtartottam.
A felekezetben kóstoltam meg egyébként még régen a vegetáriánus kolbászt, és meglepődtem, hogy mennyire hasonlít az eredetire.
Kérdésem az lenne, hogy ezzel ugyanúgy lehet ízesíti az ételeket (pl. paprikás krumpli), mint az hússal készült kolbásszal, vagy ez főzésre nem alkalmas?
Kérdező: arra figyelj, hogy milyen kolbászt veszel mert van amelyiknek szétesős az állaga, az annyira nem jó "leveses" dolgokba. Ha sűrűbbre főzöd a paprikást, abba persze mindegy.
De pl. rakott krumpliba ugyanúgy lehet használni, sőt én sütöttem egyben vegakolbászt sütőben krumplival-káposztával is télen mint régen az igazival, nagyon jó volt :)
Nekem a Vega cucc ne hús akarjon lenni. Ahogy a fiúk se akarjanak lányok lenni.
De én maradi vagyok. Én szeretem az őszinteséget. A kolbász az húsból van. A fűszeres Vega rúd. Elnevezés rendben. De az nem kolbász.
Legközelebb a tüsszentésre, vagy a pukira azt fogják mondani, hogy gyilkosság,mert olyan hangja van, mintha pisztoly dördült volna. Ne már!
Utolsó, nem a te jogod eldönteni hogy kolbásznak lehet-e nevezni egy más alapanyagból készült, a kolbászhoz hasonló és akként felhasználható ételt.
Ha az ilyen hülyeségeken fenn akadsz, ne vegyél diákcsemegét, mert az sem diákokból van, meg a csokinyúl sincs nyúlból. Amit te csinálsz az egyszerű szőrszárhasogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!