Vegánok, mit szólnátok egy ilyen vendéglátáshoz?
Én nem vagyok vega, párom meg egyenesen húsevő, viszont hétvégén olyan vendégünk lesz, aki viszont az, és szeretnék a kedvére tenni.
Szóval hosszas gondolkodás meg neten keresgélés (meg itt is kérdeztem :D) után az alábbiakra jutottam:
Csinálnék zöldséges tésztasalátát (az alapját egy vegános blogon láttam, csak amit ő belerakott, nagy részét nem szeretem, szóval variáltam, meg amit épp kaptam boltban :D), szójajoghurtos-majonézes öntet az alapja, durum zöldséges tészta, kukorica, uborka, répa, kaliforniai paprika, lilahagyma. Ezt amolyan könnyed ebéd jelleggel gondoltam, mert napközben jön a vendég, tehát nyilván illik úgy készülni.
Csinálok kókuszgolyót (azt alapból úgy készítem, hogy nem tejes, margarint szereztem olyat, aminél a pálmaolaj az ilyen fenntartató cucc... van rajta logó). Meg vettem sima chipseket, amin a fűszerezésben nincs tejszármazék sós, paprikás, és a maradék szójajoghurtból csinálok hozzá fokhagymás fűszeres mártogatóst.
Mit gondoltok? Ez így elfogadható?
Nagyon kedves vagy, hogy odafigyelsz ezekre. Sajnos vegánként a vendégség mindig okoz egy kis stresszt, szóval megtanuljuk értékelni, ha valaki főz nekünk. Biztos, hogy nem hiába fáradozol.
A leírtak nagyon jól hangzanak. Ha egyszer ebédmeghívásra készülnél, attól sem kell félni. Az Auchan, Aldi és néha a Tesco is árul vegánoknak való készételeket, pl. növényi sajtot, kolbász szerű gabonarudat, előre pácolt szejtánt, amit csak egyszerűen meg kell sütni serpenyőben.
Teljesen jó, nekem még túl bonyolult is, egy adag sima rizs vagy mexikói körettel még feldobhatod a mennyiséget.
Chips mellett tehetsz kukit is.
Remélem tetszett nekik!
Jó hallani ilyenről is, hogy valaki elfogadja, utána néz és időt szán az elkészítésre. Nagyon szimpatikusnak tűnsz.
Köszönjük:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!