Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az milyen vegetáriánus, aki...

Az milyen vegetáriánus, aki eszik halat? Ezt szabad? Minek nevezzük az ilyeneket?

Figyelt kérdés
2019. jan. 13. 01:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti: Nobel nem fog járni érte, mert régóta ismert tény...

[link]

2019. jan. 13. 14:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

#7:

A halak kb. 4 órán át emlékeznek, tehát éreznek, nézz utána!

Németországban van egy tó, abban egy iszonyat nagy ponty, mikor kifogás után vissza dobják, majdnem egy hónapig nem mennek a törzshorgászok pecázni, mert már tudják, hogy esélytelen, azaz az a ponty érez, emlékszik, nem eszik...

2019. jan. 13. 19:35
 13/16 anonim ***** válasza:
89%

Előre látom, hogy ezért lesz balhézás, de én csak hülyéknek nevezem őket. Hogy miért? Itt a definíciója a vegetarianizmusnak:

"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."

[link]

Bárhogy is nézem, a hal állat.

2019. jan. 13. 21:13
 14/16 Ragnor ***** válasza:
46%

#2 Az állatik leölése miatt vegánnak lenni pont akkora műbalhé. Az ilyen áll-érzepgős embetek fordíthatnák fepesleges együttérzésüket embertársaik iránt első körben, akkor jobb világ lenne. Az ilyen hozzá nem értő barmok szokták az elcseszett diétájukkal éhhalál közelébe sodorni saját gyerekeiket.

Az egyetlen morális és gyakorlati érv a vegánizmus mellett a fenntarthatóság. A hús előállításához sokszor annyi terület, víz, energia, munka kepp, mint ha ugyanazt a mennyiségű és minőségű! tápanyagot növényi formában állítanák elő.

Ahol a legtöbb étrend buiik, az a húsos étrend fehérjesűrűségének elérése hús és irdatlan mennyiségű zöldség nélkül.

2019. jan. 14. 06:51
 15/16 anonim ***** válasza:
22%

"

Előre látom, hogy ezért lesz balhézás, de én csak hülyéknek nevezem őket. Hogy miért? Itt a definíciója a vegetarianizmusnak:

"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."

[link]

Bárhogy is nézem, a hal állat."

Ezek szerint embert ehetnek. Véletlenül sem a "vega" (növény) szóból ered?????

2019. jan. 15. 12:51
 16/16 anonim válasza:
Én speciel azért nem eszem meg a legtöbb húst, mert gyűlölöm az ízét... Vannak viszont olyan húsok, amik nagyon is ízlenének, de azokról elvből mondtam le. Szerintem sokan azért mondják magukat vegának, miközben halat esznek, mert ha például vendégségbe megy és megkérdik, hogy miért nem evett a húsból, könnyebb azt mondania, hogy azért, mert nem eszik húst/vega, mint elmagyarázni, hogy ezt a fajta húst nem eszi meg, mert nem szereti, de ezt meg azt igen. Illetve vannak olyanok is, akiknek speciális étrend kell valamilyen betegség miatt és csak halat ehetnek.
2019. jan. 18. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!