Milyen típusú vegetáriánus vagyok, ha ilyeneket eszem?
Nem eszem semmilyen húst. Májkrémet vagy kolbászt sem. Tojásról is leszoktam.
Viszont eszek sok gyümölcsöt (zöldséget ritkán), tejet és ritkán sajtot is fogyasztok. Édességet imádom, de egészségtelen. (Talán később leszokok róla). Eszek még levest, tésztákat, sós dolgokat.
Én melyik csoportba tartozom?
16 éves lány vagyok.
Te abba csoportba tartozol aki azt sem tudja mi van, csak szeretne valahova tartozni es ezert megprobalsz kovetni valamilyen szimpatikus semat.
Neked kell eldontened, hogy milyen elmelet/ideologia miatt es szerint eszel akarmit, avagy nem eszel hust. Ezt neked kell tudnon, hogy mit miert teszel.
Hmm... pedig az új, érdekes vagy különleges dolgokat úgyis kipróbálom.
Részemről ennyi. :D
Lakto-ovo.
A sütikre figyelj, mert nem mindegyik vegetariánus (van amelyik tartalmaz állati zsírt).
Csak a tisztán látás végett:
lakto-ovo vegetariánus: csak húst nem fogyaszt (gyengébbek kedvéért: halat sem)
lakto vegetariánus: húst és tojást nem fogyaszt
ovo vegetariánus: húst és tejtermékeket nem fogyaszt
vegán: nem vásárol állati eredetű termékeket,se táplálkozás, se ruházkodás, se egyéb célból
nyers vegán: nem fogyaszt semmilyen állati eredetű, illetve feldolgozott élelmiszert
Jaj ezek a kommentek😀
Lakto-ovo.
Én is az vagyok 2 éve és most vagyok 14 éves.
Lehet mindent pótolni:)))
Marha egészséges kedves utolsó! Tele van szívbetegségeket okozó telített zsírsavakkal, és napi két tojás önkagában több mint q javasolt max koleszterin egy napra.
B12 szinte nincs benne, de vas se sok.
Fehérjetartalma annyi mint bármely gabonának az olajos magokénál meg hüvelyesekénél jóval alacsonyabb is.
Ez nem igaz.
TLDR:
A KUTATÁSOK SZERINT SEMMILYEN ÖSSZEFÜGGÉS NINCS A TELÍTETT ZSÍROK ÉS A SZÍVBETEGSÉGEK KÖZT
A telített zsírsavak nem okoznak semmilyen szívbetegséget. A szívbetegek száma azóta növekedett meg drasztikusan, hogy elhitették az emberekkel, hogy a telített zsírsavak rosszak és nem kell enni őket.
Erre eddig még NEM VOLT egyetlen egy bizonyíték sem.
A következőkre viszont voltak bizonyítékok, kutatásokkal alá voltak támasztva:
- A telített zsírok NEM növelik az LDL („rossz”) koleszterin szintet
- A telített zsírok az LDL koleszterint a kicsi részecskékből (legártalmasab) nagyobbakká alakítják (kevésbé ártalmassá)
- A telített zsírok növelik a HDL szintet, ami csökkenti a szívbetegség kockázatát
További bizonyítékok, arra vonatkozóan, hogy a TELÍTETT ZSÍROK TELJESEN ÁRTALMATLANOK:
----> Ami a tojást illeti.
Az, hogy mennyi koleszterin van benne, az kőkemény parasztvakítás.
- Semmilyen összefüggé nincs a tojásfogyasztás és a szívbetegségek közt
A KUTATÁSOK SZERINT MINÉL TÖBB TOJÁST ESZÜNK ANNÁL KISEBB A KOCKÁZATUNK A SZÍVBETEGSÉGEKRE:
- A tojás növeli a HDL („jó”) koleszterin szintet
- A tojás az egyik legtápanyagdúsabb étel a Földön
ÖSSZEGZÉS:
Remélem sikerült meggyőznöm mindenkit, a fenti kutatásokkal, hogy sem a tojás sem a telített zsírok nem károsak, egyáltalán, és semmilyen összefüség nincs köztük és a szívbetegségek közt.
Épp ellenkezőleg a tojás, az egyik legegészségesebb étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!