Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok ti mit főztök,...

Vegetáriánusok ti mit főztök, esztek a héten?

Figyelt kérdés

2018. okt. 7. 19:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én a zöldséges lasagnéba paprikát, cukkinit, padlizsánt rakok, paradicsomos szószban összefőzve.

Ha nem zöldséges, akkor sima bolognait, a húst szójagranulátummal helyettesítve.

Bechamel növényi tejjel, margarinnal, sajt helyett kesukrém, rá vegán parmezán.

2018. okt. 28. 17:55
 12/12 anonim ***** válasza:

A vega sashlik indiai recept, van benne ez a paneer sajt ami nem olvad meg csak grilleződik, de tehetsz bele halloumit is, kb ugyanaz. Aztán felkockázott paprika, cukkini, lilahagyma, gomba hurkapálcikára vagy egyébre fölszúr, grill fűszerkeverékbe meg indiai fűszerekbe belehemperget, aztán egy alufóliával kibélelt tepsiben a sütő grill részébe betol. Szoktam rá tenni füstölt sót, attól nagyon finom BBQ íze lesz. Időnként rá kell nézni és fordítani rajta egy félkört. Tök egyszerű és nem kell utána mosogatni, csak a fóliát belódítani a kukába.

Csináltam még vega sushit (avokádó, reszelt répa, marinált articsóka szív, uborka. Ha a nori/rizs alá teszel folpackot, akkor tök egyszerűen lehet csinálni, nem esik szét, csak vigyázz hogy ki tudd venni :)

Ráadásul én kreatív paraszt módra fogom a sordófát és azzal laptom ki a rizst...tök egyenletes és tömör lesz.

2018. okt. 29. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!