Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Kinek jutna eszébe tojást...

Kinek jutna eszébe tojást feltörni és megsütni azt ami kijön belőle, ha nem ezt látta volna kiskora óta?

Figyelt kérdés
2018. aug. 29. 19:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
kb bárkinek.
2018. aug. 29. 20:04
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Eléggé logikus lépés bárhogyan is nézed.

Az ember húsevő, egyértelmű hogy a tojást is kifogja próbálni. Amióta pedig létezik a tűz, az ember tudja, hogy mindennek sokkal jobb íze van ha a tűzre rárakja és vár.

Egyszer valaki kipróbálta és utána azonnal elterjedt.

2018. aug. 29. 20:10
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Én azon szoktam gondolkozni, hogy a kenyeret hogy találhatták föl. Kinek jutott eszébe, hogy a búzát lisztté őrölje, majd azt vízzel keverve megsüsse?
2018. aug. 29. 20:22
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Rengeteg állat megeszi a tojásokat, mégha nem is süti meg. KEzdetben az ember is nyersen ette, késöbb meg ugyanúgy megsütötte/fözte, ahogy minden más élelmiszerrel teszi!
2018. aug. 29. 20:55
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
Bárkinek.
2018. aug. 29. 21:03
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Sok állat még a saját tojásait is megeszi. A halak is az ikráikat, ha szükség van táplálékra. Nem mi találtuk ki. (Sok ember fogyaszt nyersen tojást manapság is. Pl testépítők meg a nagypapám :D )
2018. aug. 29. 21:24
 7/15 anonim ***** válasza:
88%
Hogyhogy pont a tojással kapcsolatban merült ez fel benned? szerintem az egyik leglogikusabb és legtermészetesebb táplálék. Legalábbis, ha engem kiraknának egy lakatlan szigeten, tojást kezdenék el először keresni. Könnyen hozzáférhető, tápláló, és jó eséllyel nem mérgező. (persze a növény- és bogyógyűjtés is logikus lenne, csak ott az a baj, hogy hacsak nem ismerem őket jól, nem lehetek benne biztos, hogy nem mérgező-e)
2018. aug. 29. 22:34
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Ha vicces akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nekem sosem jutott volna eszembe, de hatalmas szerencsém volt, mikor serpenyőt vásároltam.

A serpenyő címkéjén volt egy tükörtojás fénykép, meg 2 vékony szelet szalonna (bacon).

Ekkor jöttem rá, hogy a tojást ebben meg tudom sütni.

Ámbár az még tisztázásra vár, hogy honnét szerezzek be olyan vékony disznót, mint ami a képen volt szalonna formájában.

:)

2018. aug. 29. 23:46
 9/15 anonim ***** válasza:
59%

Bárkinek, mert tényleg elég logikus.

2-es: húsevő az eszed tokja, jó az mindenevőnek is. -,-

2018. aug. 29. 23:49
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

Jóformán minden szárazföldi emlősnek, amelyik nem szigorúan növényevő. A tojás egy iszonyatosan népszerű étel az ilyenek körében, nem meglepő módon. Igen jó tápanyagforrás és finom. Csak nincs belőle valami sok.

Nekem is inkább az fura, amit valaki írt, hogy hogy a jó csudába jutott az embernek macerás kenyérfélét készíteni? Hogy gondolt rá, hogy azt a kemény, rossz ízű vacakot meg lehet enni igen bonyolult módon? Ez kicsit olyan, mint az evolúció egyes érdekes esetekben, hogy jutott oda az élőlény, szinte megfoghatatlan...

Szóval szerintem a tojás nagyon, nagyon, nagyon könnyen adódik. Éhesen megtalálod, kíváncsian feltöröd, szimpatikus, megeszed, jó és jóllaksz vele. Sok ész nem kell hozzá.

A sütés már más, nyilván ha a vadak neveltek volna, nem sütném meg, hacsak véletlenül nem találtam volna tüzet, ami menekülés helyett kísérletsorozatra indított volna :)

Úgyhogy nem ez az elvadult. Hanem egyes északi népek, akik rohasztanak húst, sőt lúgba teszik. A surströmming egész szolidnak tűnik a lutefisk mellett... Oda hogyan jutottak el, passz. Szerintem két részeg vikingszármazék versengett, ki tud idiótább dolgot enni :D

2018. aug. 30. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!