Hogy kell megsütni a csirkecombot?
Só+bors, azzal nem lehet melléfogni. :) Én még szeretem egy csipet bazsalikommal is.
A sütésben nem tudok segíteni, mert nekem nincs légkeveréses sütőm. Az én hagyományos gázsütőmben fólia alatt sütöm közepes lángon egy óráig, de előtte serpenyőben megpirítom a külsejét, hogy ropogós legyen a bőre.
190°C-on alsó-felsőn, 40-45 perc letakarás nélkül, de legyen rajta zsiradék, és tegyél alá 2-3 evőkanál vizet. Az utolsó 10-15 percben érdemes rákapcsolni a légkeverést is, ha van. Ha nem szobahőmérsékletű a hús a sütés kezdetekor, akkor a sütési idő több lehet. Különösen akkor kell erre figyelni, ha fagyasztóból lett kivéve, mert akkor a csont mellett véres marad. Érdemes ezért a fagyasztóból előző nap kivenni.
Fűszerezéshez, ha kezdő vagy, inkább valami kész fűszerkeveréket ajánlanék, lehet kapni pl. sültcsirke-fűszersókat. Egyébként só, bors, cayenne bors, fohagymapor, esetleg gyömbér, fehérbors, szerecsendió, római kömény, fahéj, ízlés szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!