Vegánokhoz szól a kérdés. Mit szoktak az emberek mondani amikor megtudják hogy vegánok vagytok?
Igen, a családban is a 72%-oshoz hasonló kötekedés, provokálás megy folyamatosan.
Kész vicc, nem értem, mit kell nyávogni, meg problémázni.
Szerintem az sokkal gázabb, hogy az öcsém meg KIZÁRÓLAG a rántott húst eszi meg.
Na, neki valóban külön kell főzni, mert a bográcsos kaja sem jó ám.
"s ön gorillának gondolja magát?
A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/14 Időpont ma 14:29"
NEM, egyszerüen csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a mindenevöknek semmi baja sem lesz, ha nem esznek húst, mert nem szükséges nekik, csak képesek azt is emészteni.
Emellett az ember mint biológiai lény ugyanúgy a föemlösökhöz tartozik, mint a gorilla.
Ugyanis az elözö válaszolók közül több éppen azt vonta kétségbe, hogy húsevés nélkül is élhet valaki úgy, hogy egészséges marad emellett.
Én Németországban élek, és itt az emberek vannak olyan értelmi szinten, hogy el tudják fogadni azt, hogy van, aki valamit nem eszik meg, lényegtelen, milyen okból.
Van több olyan ismerösöm, akik 30-40 éve vegánok és semmi bajuk sincs, kis odafigyeléssel minden tápanyagot be tudnak vinni.
Nálunk a családban van laktóz-, glutén-, fruktózérzékeny, diabeteszes, vegetáriánus, vegán, és senkinek nem jut eszébe ezen problémázni, vagy gyözködni a másikat, hogy egye azt, amit nem akar/nem tud.
Egyedül annyiban "mondok picit ellent" a 69%-os válaszolónak, hogy én kimondottan érdekes kihívásnak tartom úgy fözni egy-egy családi összejövetelre, hogy mindenkinek legyen lehetösége több félét enni, azaz akár 4-5 féle variációban is elkészítek egy-egy fogást a különbözö igények szerint. (Ök nem várják el tölem, de nekem kimondottan érdekes így készülni)
"A 9-es tipikus példája, hogy ez a vega marhaság elveszi az ember eszét. Egy gorilla naponta 14 órán át eszik, hogy fedezni tudja a szükségleteit. Meg aztán biztos pont annyi aminosavra van szüksége, mint az embernek."
Itt egyedül neked van gondod az eszeddel!
A gorilla ugyan több ideig eszik naponta, mint egy ember, de ennek az az egyik oka, hogy nincsenek üzletek, ahol venni tudna ennivalót, ezért kénytelen naponta sok KM-t menni, hogy találjon annyit, ami elég neki.
Állatkertekben éppen az a baj velük, hogy mivel a kaját kapják, nem kell keresgetni, ezért pár óra alatt annyit tudnak enni, amire szükségük van, viszont mivel van mit enni, és unatkoznak, ezért sokkal többet esznek, mint kellene és elhíznak.
Ebböl következik, hogy a napi 14 órára nem azért van szükség, mert folyamatosan enniük kell, hanem mert elöször meg kell keresni, hogy hol van ehetö valami.
Ami meg az aminosavakat illeti, az összes emlösnek közel azonos a felépítése biológailag, ezért nagy különbség nincs abban, hogy mire van szükségük.
Emellett az emberszabású majmok (ahová az ember is beletartozik, ha csak a biológiai oldat nézzük) igen közel állnak a szükségletek terén (testúylra vetítve, nem abszolút értékben nézve), tehát azonos élelmiszerekböl azonos tápanyagokat tudnak hasznosítani.
Ami meg az aminosavak mennyiségét illeti, az emberek esetében az a probléma egészségügyi oldalról, hoyg túl sokat fogyasztanak (ahoyg az egyéb tápanyagokból is), tehát garantáltan tudnak annyit bevinni csak növényekböl, amennyire szükségük van, és jóval többet, mint egy gorilla vagy egyéb vadon élö élölény.
Szóval mielött ilyen buta érveket próbálsz felhozni, elötte nem ártana alaposabban utána nézni a dolgoknak.
Nem vegán de ilyeneket:
Sajnállak ,részvétem.
Akkor neked kimaradnak az ételek meg az ízek mert te nem is ehetsz igazi ételt.
A növényben nincs is fehérje , a növényi fehérje az csak valami mű fehérje.
Meg fogsz halni.
A növényeknek nincs húsa ,azzal nem lehet kiváltani a húst .
A növényeket nem is lehet megemészteni mert főleg cellulóz ,és te cellulózt eszel .
A lovak is kiszraják a szénát mert ők sem tudják megemészteni a növényeket.
Ez a példa bizonyítja hogy az állatok sem tudják megemészteni a növényeket (még a növényevők sem)tehát a vegánság nem természetes hanem halálos.
Akkor mit eszel.
Ennyi elég is ,az agyam letud durranni amikor a minden nap ugyan azt a darab húst meg ugyan azt a darab kenyeret és egy kiló cukrot zabáló ember elkezd sajnálkozni hogy én nem eszek változatosan meg kimaradnak az ételek azt közben tízszer annyi féle ízű és formájú kajákat készítek mint amit ő eszik.
-Dehat hus kell az embernek.
-Mindenevok vagyunk!
-Akkor mit eszel?
-De tojast eszel azert nem?
-Feherjet mibol viszed be?
-En nem birnam hus nelkul, nekem kell az ero.
-Es hogy birod hus nelkul?
Meg ehhez hasonlo baromsagok...
- ha gyereked lesz neki se adnál húst? De miért nem? És tojást és tejet? Egy gyerek nem lehet vegán!
- de a tehénnek nem fáj ha fejik sőt begyullad a tőgye ha nem fejjük meg! (Lol!)
- és miből viszel be fehérjét?
- hiába van a babfélékben annyi fehérje nem leget minden nap azt enni! (Mégis miért...)
- vitaminhiányod lesz! (Hahaha)
- ez így nem kehet egészséges!
- akkor te reggelire üres kenyeret eszel zöldséggel?! (Itt látszik mennyire változatos és fantáziadús az átlag mindenevő étrend hogy a több száz féle lehetőség közül egy se jut eszébe)
- akkor te biztos szóján élsz az nagyon egészségtelen
- de sajtot se ? Én nem bírnék sajt nélkül élni!
- de tojást miert nem, abban nincs kiscsibe...
Folytathatnám a végtelenségig, 16 év vegetáriánus és pár év vegán életmód alatt már az összes sületlenséget hallottam...
Nekem a nagymamám azt mondta, hogy nem magammal szúrok ki, hanem a környezetemben élőkkel, mert mi lesz húsvétkor/karácsonykor, milyen helyzetben lesz, így se tud már engem meglepni egy csokival sem. (Amúgy azóta diót, mogyorót, magvakat szoktam kapni nasinak)
Füvet legelek, szektába lépek, ilyesmiket mondtak már. Ez csak divat, csak fogyókúra, ilyen is volt. Egy-két ember volt, aki sehogyan sem reagált, de az a minimum, hogy furcsán néznek rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!