Tudnátok nekem mondani olyan ételt amihez lehet vörösbort önteni, de mellette vegetáriánusok is ehetik?
Töltött gomba egri vörösboros mártással.
Hideg meggyleves.
Ekkora butaságot hogy csak borételekhez adnak húst :D
14 éve vagyok vegetáriánus, és rendszeresen van borvacsora nálunk, de kifejezetten neves éttermekben is kínálnak vegetáriánus borvacsorát...
A kérdés az persze, hogy milyen vörösborhoz kellene az étel, vagy fordítva, milyen ételhez választanád a vörösbort?
pl. egy Cabernet Sauvignon jól illik grillezett zöldséghez, fűszeres nehéz gombához, bbc szószhoz, hagymás, fokhagymás ételekhez, erőteljes ízű sajtokhoz. Egy Sangiovese jól passzol a tésztaételekhez, paradicsomos dolgokhoz pl. vegetáriánus lasagne, de a szójaszószos, teriyaki szószos ételekhez is kínálható. Curry,édesburgonya mellé Merlot. Pinot Noir mediterrán ételekhez passzol.
Ha leírod milyen ételre gondoltál vagy milyen bor van otthon/milyet tervezel venni könnyebb lenne tanácsot adni.
Érdekességnek itt egy kész vega borvacsora menüje pl.:
1st course
Talley Estate Chardonnay
Roasted Brussels Sprouts | bell pepper jam | arugula | avocado
2nd course
Talley Rincon Vineyard Pinot Noir
Napa Cabbage Wraps | eggplant puree | carrots | potatoes | pickled pumpkin | heirloom tomato-jalapeno sauce
3rd course
Talley Estate Pinot Noir
Kenny’s Cheese Plate | tomme de nena | pauline | toasted pretzel bread | sorghum-fig jam
ha nem tudsz angolul szívesen lefordítom a menüt de szerintem ezzel talán még a google is elbánik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!