Vegánokhoz szól a kérdés. Mit szoktak az emberek mondani amikor megtudják hogy vegánok vagytok?
-Mit eszel, ha még sajtot sem ehetsz?
-Akkor te csak zöldséget és gyümölcsöt eszel magában?
-Ha étterembe mész, akkor csak sültkrumplit eszel magában?
-Titokban biztosan eszel húst néha.
Nekem ilyeneket:
-Pedig olyan normális voltál régen.
-Hogy jársz így társaságba?
-Biztos hogy hiányzik a jó finom pörkölt!
- Miért kínzod magad?
-Te nem tudod mit hagysz ki!
De volt hogy megkaptam hogy biztos meleg vagyok mert az xy is vegán és ő is meleg.
-KOMOLYAAAAN???😱😱😱
-Ne mér,annak mi értelme?
-Te hülye vagy.
-Gondolkozz már!!
-Biztod szoktál enni,csak ez ilyen nagyon menő dolog,mi?
-Akkor mégis mit eszel? Répát?
"Oka van hogy szinte mindenki (10/7eber) így áll hozzá nem gondoljátok?"
Ennek csak EGY oka van, mégpedig az, hogy itt (MO) az emberek többsége csak azt eszi, amit a szülei-nagyszülei is.
Viszont ha ezt a kérdést, nem Magyarországon teszed fel az embereknek, hanem máshol, akkor a legtöbb helyen az emberek nem így állnak hozzá! Pl. Indiában hagyományosan - sok évszázada - húsmentesen étkeznek, és ennek ellenére nem haltak ki, de Nyugat-Európában is teljesen megszokott, hogy nagyon sokan vega/vegán módon étkeznek (és vannak köztük fizikai munkások, nem is kevesen, illetve sportolók is)
Ezen kívül a "mindenevö" fogalmát a legtöbben félreértelmezik, ugyanis ez nem azt jelenti, hogy az embernek mindent "kell" enni, hanem hogy mindent "képes" emészteni. De ha megnézed a természetben a mindenevöket, az ö étrendjük is 80-90%-ban növényekböl áll és csak nagy ritkán esznek húst, de ha egyáltalán nem jutnak hozzá, akkor sem lesz semmi bajauk töle.
Csak vega voltam vagy 10 evig, de a nagycsalád már akkor is totál hulyenek nezett. Ma mar kezd ez atalakulni, irodalmat is hozzaolvas pl. apám, o is kezd tartanani husmentes napokat, igy aztan anyam is vele egyutt. De a fo kerdes az elejn itt is az volt, hogy halat se? Hát akkor mit eszel?
De rajuk kell hagyni, nem kell ellenkezni, meg bizonygatni, nem sokat ersz el vele. Mindenki azt gondol, amit akar..
Lakto-ovo vegetáriánus vagyok és itt külföldön az égvilágon senkit nem érdekel, hogy mit eszek. :)
Vengédségben is van saláta, rizs, rösti, grillezet zöldségek, sült zöldségek, sajttál, nem csak a klasszik Wurst meg Cervalet, és hús-saslik (Svájcban élek).
Otthon viszont állóháború a családommal, folyamatos tukmálás, meg nem értés, leszólás...
Érdekes, a kedvesem családja egyből elfogadta, hogy nem eszem húst, és mindig találok az ebédnél, vacsoránál olyat, amit jó étvággyal fogyasztok el anélkül, hogy az anyukája még miattam külön a konyhában állna (ezt nem is hagynám, egyébként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!