Amiota vegetarianus lettel, mi valtozott meg magadon, a penztarcadban, egyaltalan a mindennapi eletedben?
1 KIS VEGAOKTATÁS!
Ezt 1 újságban olvastam és úgyérzem nagyonis igazak mert én is vega vagyok és hasonlók a tapasztalataim:
- Ritkábban lesznek betegek
- Jobb az erőnlétük
- Több az energiájuk
- Élesebb a hatodik érzékük
- Nyugodtabbak, és jobban viselik a stresszt
- Hajlamosabbak az együttérzésre
- Kímélik és óvják a föld erőforrásait
- Kevesebb széndioxidot termelnek(Ezalatt azt érti hogy nem fogod eregetni a galambokat percenként)
Ha valaki vegetáriánus az nem mindig azt jelenti hogy nem eszik húst. Össz 5 csoportja van :
- Szemivegetáriánus : Kizárólag a vörös húsokról és a gyakori húsevésről mondanak le az alkalmankénti csirke- és halfogyasztást nem vetik meg a tejterméket és a tojást is rendszeresen fogyasztják.
- Ovo-lakto vegetáriánus : Hús egyátalán nem viszont a tejtermékek a tojás és egyébb állati eredetű temékek szerepelnek az étlapjukon.
- Laktovegetáriánus : Húst és tejterméket nem esznek de a tojást igen.
- Vegán : Alapelvük hogy minden életet tisztelni kell ezért kizárólag növényi eredetű táplálékot esznek. Elutasítják a megölt állatok húsát nem vesznek el állatoktól tejet, tojást és mézet sem.
EZÉRT LEGYÉL VEGA :
Ha minden ember áttérne a vegetáriánus életmódra akkor véget lehetne vetni az éhezésnek a Földön. Mert mire egy sertés eléri a vágósúlyát addig több tonna gabonát etetnek meg vele ebből a gabonamennyiségből 25 ezer ember egyszeri ebédjét lehetne biztosítani.
Már nem vagyok egy hónapból két hetet beteg, nem vagyok asztmás, allergiás.
A pénztárcára vonatkozó kérdés hülyeség, mivel van farhát és felsál, ugyanakkor krumpli és avokádó is. Bioboltbol és kiskertből is lehet táplálkozni.
Magamnak sütöm a kenyeret, negyedáron, mint a bolti.
Változatosan táplálkozom, nem a tipikus csak husikrumpli van, nagyon ritkán ismétlődnek az ételek az asztalon. Persze a "nyugati" kosztoknak pl. gyros, hamburger, pizza én is rabja vagyok, de mivel magamnak sütöm a hamburgerzsömlét és a hotdogkiflit is így adalékmentes, kimondottan egészséges tápdús, teljesértékű ételeket fogyasztok. Nem csak füvet... A kolbászt (nem gabona) magamnak készítem, eddig egy húsevő sem vette észre, hogy nincs benne állat. Állagra sem.
Negatív, hogy sokan tudatlanok e téren és nem értik, hogy egy vegetárius miért nem eszik disznózsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!