Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus vendéget várok...

Vegetáriánus vendéget várok ebédre, mit diktál ilyenkor az illem?

Figyelt kérdés

Szóval több vendég is lesz akik húst is fogyasztanak és pl.

a levest amibe húst is főztem meg fogja enni a vega vendég ha az ő tányérjába nem kerül hús belőle? ugyanez a másodikkal: ha a csirkepaprikás van annak a szaftját tésztával megeszi? vagy neki teljesen külön illene valamit készítenem? nem fog megsértődni ha ő csak pl. valami egyszerű salátát kap míg a többiek nagyban "zabálnak"?

2010. jún. 15. 13:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Ha igazi vega akkor nem eszi meg a levest és a pörcsi szaftot sem.Én külön főznék neki szintén olyan bőségesen, mint a húsevőknek.
2010. jún. 15. 13:28
 2/18 anonim ***** válasza:
59%
ha igazán vega akkor majd örül a salátának mint majom a farkának :) csinálj neki salátát. aki válogat az éhes maradhat :)
2010. jún. 15. 13:29
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
inkább valamit készíts neki külön, nálunk is így volt bár én is vega vagyok de szüleim meg nem , és ketten ettünk a vegetáriánus kajából :)
2010. jún. 15. 13:29
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem hogy megeszi, miért nem készítesz egy adag vega ételt, mondjuk provánszi padlizsánt vagy zöldséges rakott tésztát, vagy szójapörköltet, ilyesmit? Abból más is ehet, és ő is.
2010. jún. 15. 13:33
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Vagy csinálj neki rizst, uborkát hozzá, majonézt és egy kis kukorisárt, vagy borsót
2010. jún. 15. 13:38
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem próbálj neki húsmentes ételeket késziteni.

Levesként gyümölcsleves jó választás - elöre el tudod késziteni és garantáltan hús nélküli, és ilyen melegben még még jól is fog esni neki - és szerintem a többiek is jobban dijazzák, mint egy húslevest.

A második fogásnál a tésztából szedj neki külön, MIELÖTT öszekvered a pörkölt szaftjával. Nagyon finom a tészta lecsóval is (természetesen szalonna, sonka nélkül - van, aki szerint ugyanis ez hozzátartozik), vagy fözhetsz karfiolból, borsóból, gombából is pörköltet.

A saláta jó ötlet, de lehetöleg olyat készits, amiben több féle zöldség is van, ne egyszerü fejes salátát.

Megsértödni nem fog, elvégre azt nem várhatja el, hogy csak az ö kedvéért külön egész menüt fözz neki, de a javaslataimmal nem túl sok plussz munkával neki is tudsz teljes ebédet adni.

2010. jún. 15. 13:39
 7/18 anonim ***** válasza:
81%

Én vegetáriánus vagyok és nem eszem meg amiben hús főtt, de van olyan, akit ez nem zavar. Nyugodtan kérdezz rá, hogy ő mit eszik, mit szeret, vagy mit nem, mert akkor legalább van valami kiindulópontod.

Szerintem egy vendégségben a vendégnek is rém kellemetlen ha úgy tűnik gondot okoz az etetése. Próbáld meg összekombinálni a húsos és hústalan ételeket úgy, hogy neked is gazdaságos legyen időben stb. Pl a tésztából lehetne egy frappáns tésztasalátát összedobni, vagy a pörkölthöz úgyis készítes salátát, hamar be tudsz panírozni cukkinit, gombát, sajtot stb.

Ha meg valami extrábbat szeretnél szólj, segítek szívesen.:)

2010. jún. 15. 13:47
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

A legegyszerűbb megoldás, ha felhívod, és megkérded, mit és hogyan főzz. Mi az,amit megeszik ill. nem. Eszik-e tejet, vagy tojást.

A vegetáriánusok nem hinném, hogy megennék a húslevest, sem a pörkölt szaftot, mivel hússal főtt. Sőt, még a zsírral készült ételektől is ódzkódnak.

Ha felhívod, és megbeszélitek azt, hogy mi az amit megeszik, akkor nagyon nem tudsz melléfogni, és sértődés sem lesz belőle.

Üdv!

2010. jún. 15. 13:49
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, megkérdeztem.(Jól gondoltátok nem eszi mega miben hús főtt) Csak azért féltem tőle mert néha a vegák úgy felháborodnak rajta hogy mi nem tudjuk hogy ők mit esznek, de nem volt gond. :)

A gyümölcsleves ötletét köszönöm, nem is tudom miért nem jutott eszembe!

A tésztasaláta is jó ötlet volt, azt fogok neki csinálni.

2010. jún. 15. 14:00
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha rántott húst sütsz a nem vegáknak, csinálj rántott gombát, brokkolit, karfiolt. Vagy ha megeszik, akkor sajtot.
2010. jún. 15. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!