Vegetáriánus vendéget várok ebédre, mit diktál ilyenkor az illem?
Szóval több vendég is lesz akik húst is fogyasztanak és pl.
a levest amibe húst is főztem meg fogja enni a vega vendég ha az ő tányérjába nem kerül hús belőle? ugyanez a másodikkal: ha a csirkepaprikás van annak a szaftját tésztával megeszi? vagy neki teljesen külön illene valamit készítenem? nem fog megsértődni ha ő csak pl. valami egyszerű salátát kap míg a többiek nagyban "zabálnak"?
Szerintem próbálj neki húsmentes ételeket késziteni.
Levesként gyümölcsleves jó választás - elöre el tudod késziteni és garantáltan hús nélküli, és ilyen melegben még még jól is fog esni neki - és szerintem a többiek is jobban dijazzák, mint egy húslevest.
A második fogásnál a tésztából szedj neki külön, MIELÖTT öszekvered a pörkölt szaftjával. Nagyon finom a tészta lecsóval is (természetesen szalonna, sonka nélkül - van, aki szerint ugyanis ez hozzátartozik), vagy fözhetsz karfiolból, borsóból, gombából is pörköltet.
A saláta jó ötlet, de lehetöleg olyat készits, amiben több féle zöldség is van, ne egyszerü fejes salátát.
Megsértödni nem fog, elvégre azt nem várhatja el, hogy csak az ö kedvéért külön egész menüt fözz neki, de a javaslataimmal nem túl sok plussz munkával neki is tudsz teljes ebédet adni.
Én vegetáriánus vagyok és nem eszem meg amiben hús főtt, de van olyan, akit ez nem zavar. Nyugodtan kérdezz rá, hogy ő mit eszik, mit szeret, vagy mit nem, mert akkor legalább van valami kiindulópontod.
Szerintem egy vendégségben a vendégnek is rém kellemetlen ha úgy tűnik gondot okoz az etetése. Próbáld meg összekombinálni a húsos és hústalan ételeket úgy, hogy neked is gazdaságos legyen időben stb. Pl a tésztából lehetne egy frappáns tésztasalátát összedobni, vagy a pörkölthöz úgyis készítes salátát, hamar be tudsz panírozni cukkinit, gombát, sajtot stb.
Ha meg valami extrábbat szeretnél szólj, segítek szívesen.:)
Szia!
A legegyszerűbb megoldás, ha felhívod, és megkérded, mit és hogyan főzz. Mi az,amit megeszik ill. nem. Eszik-e tejet, vagy tojást.
A vegetáriánusok nem hinném, hogy megennék a húslevest, sem a pörkölt szaftot, mivel hússal főtt. Sőt, még a zsírral készült ételektől is ódzkódnak.
Ha felhívod, és megbeszélitek azt, hogy mi az amit megeszik, akkor nagyon nem tudsz melléfogni, és sértődés sem lesz belőle.
Üdv!
Köszi mindenkinek, megkérdeztem.(Jól gondoltátok nem eszi mega miben hús főtt) Csak azért féltem tőle mert néha a vegák úgy felháborodnak rajta hogy mi nem tudjuk hogy ők mit esznek, de nem volt gond. :)
A gyümölcsleves ötletét köszönöm, nem is tudom miért nem jutott eszembe!
A tésztasaláta is jó ötlet volt, azt fogok neki csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!