Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Sok vegán miért mond saját...

Sok vegán miért mond saját magának ellent?

Figyelt kérdés

Nemrég észrevettem több vegán is saját magának ellent mond.

Vegyük példának:

Nem eszik mézet mert állati eredetű ellenben a kertjében dudorászva szórja a rovarirtót.

De találkoztam hasonló esetekkel is.

2018. máj. 13. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem a kártevő szóval szokott lenni problémám, mivel a messze legkárosabb állat ugyebár a homo sapiens. S különben is annyira egoista az a hozzáállás, hogy nekem kényelmetlen, tehát káros. Néha ez nem is igaz, mert egyes embereknek rossz az az állat, de az ökoszisztémának s azon át az embernek tök jó...

De igazán senki nem csodálkozhat azon, hogy egy vegán vagy egy állatszerető nem terjeszti ki a pozitív hozzáállását minden egyes állatra. Én nagyon-nagyon állatszerető vagyok s majdnem odáig megyek, ameddig csak lehet, kiengedem a legyet (amíg nem húznak fel túlzottan), nem bántom a téli szúnyogot (az sose csíp meg), szeretek egy csomó rovart s kimentem őket a vízből meg minden... De a kullancsokat szenvedélyesen (illetve inkább undorodva) ölöm. Nem tehetnek róla szegények, hogy kullancsnak születtek, de ez nem menti meg őket. Ha valaki szereti a kullancsokat s pátyolgatja őket, arról nincs nagy véleményem.

Attól még védhetjük szinte az összes többi állatot s igyekezhetünk mérsékelni a károkozást. Nem vegánként is, hisz nem úgy működik, hogy a vegán tökéletesen ártalmatlan, a többi pedig roppantmód. Vannak szintek.

2018. máj. 13. 22:43
 12/14 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó te nagyon buta, a kártevők nem csak számunkra károsak, hanem más állatok számára is betegségek forrásai ill. élősködők.
2018. máj. 14. 18:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha választanom kell másvalaki és a saját életem között a sajátomat választom. Ha rá lennék kényszeríve, hogy válasszak, hogy vagy én halok meg vagy valaki más, akkor még embert is ölnék. De az, hogy ilyen helyzetben megtenném, az nem legitimálná, hogy szórakozásból embereket öljek vagy bármilyen szenvedést és kárt okozzak nekik, amikor nem az életem a tét. Így vagyok az állatokkal is.

Ha van lehetőség, hogy ne ártsak egyetlen egy potenciálisan érző lénynek, úgy hogy a saját életemet nem kockáztatom vele, akkor nem teszem.

"Akkor hiába rovar mindegyik különbséget tesz köztük"

Igen, vannak alkategóriák, amik alapján tovább lehet bontani nagyobb csoportokat. Különbséget tenni két dolog között, ami különbözik nem feltétlenül rossz dolog. Csak, ha relevánsnak akarunk feltüntetni egy irreleváns különbséget. Pl.: rasszizmus. De ha releváns a különbség, akkor mi a gond?

2018. máj. 14. 22:03
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

63%-os kommentjéhez annyit tennék hozzá, hogy léteznek olyan módszerek amikor nincs, vagy csak nagyon csekély szintű kártevő irtásra van szükség.

Pl a permakultúrában általában nem használnak rovarirtó szereket, hanem betelepítik a gazdaságba az adott rovar természetes ellenségét, amik elvégzik az ember helyett a "munkát".

2018. máj. 15. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!