Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha datolyával szeretnék...

Ha datolyával szeretnék valamit édesítenii cukot helyett, akkor azt hogy kell?

Figyelt kérdés
Ugyanannyi gramm datolya kell bele, mint amennyi cukot? A datolya cukortartalma kevesebb,mint a cukoré, viszont valahol azt olvadtam, hogy a datolya édesebb a cukornál. Most akkor hogy van ez?
2018. ápr. 28. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, úgy van, mint a többi édesítővel (általánosan értve a szót): az egyéni ízlésed, érzékelésed alapján édesíts.

A datolyák sem egyformák, de az emberek ízérzékelése sem.

2018. ápr. 28. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

A datolya nem lehet édesebb, mint a cukor. Lévén, hogy a cukortól édes ennyire... A benne lévő természetes cukor viszonylag kis mennyiségű, ezért kell mesterségesen felturbózni.

Mondjuk, szőlőcukorból készült sziruppal van édesítve, ami, ha jól tudom, édesebb, mint a répacukor, azonos tömegre számítva.


Ha datolyával édesítesz valamit, az kb. olyan dolog, mint sósmogyoróval sózni.

2018. ápr. 28. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

A datolya magot körülvevő édes gyümölcshús 60 -70 százalék gyümölcscukrot tartalmaz, tehát olyan, mint egy természetes lekvár.


A #2. Válaszoló pedig olvasgasson egy kicsit a datolyáról, mielőtt ilyen ostobaságot ír.


[link]

2018. ápr. 28. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

A #3 hozzászóló is olvasgasson mégtöbbet:

[link]

2018. ápr. 29. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

# 3

Nem kell ám minden hülyeségnek bedőlni.

Ha eleve 2/3 rész cukorból állna, akkor ugyan miért kellene cukorsziruppal felturbózni?

Nézd csak meg:

"Összetevők: datolya, glükózszirup"

[link]


Én szoktam aszalt gyümölcsöket készíteni glükózsziruppal felturbózva, szóval van tapasztalatom a témában. Még teljesen semleges ízű dolgokat is mézédessé tudok tenni. Pl. termelek jujubát, amit kínai datolyának is neveznek. Íze nem nagyon van. Némi főzés cukorszirupban (pont, ahogy a Youtube-filmeken készítik az arabok az aszalt datolyát), pár nap aszalás a radiátoron, és kinézetre meg édességre is datolyához hasonlít a termékem:

[link]

Ezért bátran merem állítani neked, hogy a datolyában lévő cukor harmada-fele hozzáadott glükóz, nem a gyümölcsben lévő cukor.


Érdekes módon, a tipikus néphülyítő "vedd meg tőlem oszt naggyon egészséges leszel" oldalak általában lehagyják az összetevők felsorolását, pont, mert benne van a cukor:

[link]

2018. ápr. 30. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, a kalifásban van, azt tudom, de annak a színén is látszik :) sokkal világosabb, mint a többi :)
2018. ápr. 30. 18:32

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!