Kedves vegetáriánusok, vegánok! A mértéktelenségen kívül gyakorlatilag van bármi baj a húsevéssel?
Ha te azt hiszed, hogy a vegetáriánusság és a vegánság a mértéktelen húsevés ellen vannak, akkor nagyon el vagy tévedve.
Én pl azért nem eszem húst, mert unrorodok tőle, hogy hullát egyek.
"„undorodok tőle, hogy hullát egyek”
:DDD"
Mondok ennél jobbat is: valójában aki húst eszik, a legtöbbször dögöt eszik. Az igazi húsevők a húst egy órán belül megeszik, ez embereknél a legritkább esetben történik csak így. A boltban vett hús tipikusan több napos, ezt a természetben dögevésnek hívjuk.
Egy serrano vagy pármai sonka hónapokig rohad mielőtt megeszik, a szaga sokszor ázott kutyára hasonlít.
A kolbászt is hónapokig szokás rohasztani, próbálnál egy olyat megenni amiből kihagyják az összes hagymát, fokhagymát és fűszert. Szerintem örökre megundorodnál tőle.
És igen, a legjobb szó rá a hulla vagy tetem, mivel valójában az. Sőt a hús is egy valóságtól eltávolító szó, valójában az izom. És nem marha hanem tehén. Tehát a pontos valóságot leíró szavakkal a steak egy tehén tetem izomrésze.
A sajt pedig rohadt tehénanyatej.
Amúgy a magyar még nem is olyan szépítő mint pl az angol ahol szinte minden állati izom-kajának más nevet adnak: pork, beef, veal, venison ahelyett hogy pig, cow, calf, deer néven illetnék azt ami a tányérjukon van.
Talán ha mindent a valódi nevén neveznénk és nem ilyen eufemizáló szavakkal akkor nem lenne ilyen könnyű kizárni az állatok szenvedését és könnyebben tudatosodna hogy mit is csinálunk valójában.
"Szerintem örökre megundorodnál tőle."
ezt nekem írtad? merthogy én alapban undorodtam tőle, mindig is, már háromévesen is azt mondtam, hogy nem akarom megenni, mert ez valaha élt.
78ban voltam három, senki, még csak nem is hallott arról, hogy ilyesmi létezik, hogy van, aki nem eszik húst. ki is röhögtek, és próbáltak kényszeríteni.
Ennek 40 éve, és még mindig nem akarok húst enni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!