Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok/vegánok!...

Vegetáriánusok/vegánok! Leírnátok mit esztek egy nap?

Figyelt kérdés

Ti fogytatok vagy híztatok mióta nem esztek húst?

Milyen változásokat tapasztaltatok?

Minden érdekel, koszi a válaszokat!

2018. ápr. 3. 12:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

Vegán:

Ma elég lájtosra sikerült:

Reggeli: zabkása kakaós kókusztejjel, chia maggal, kendermaggal, dióval, friss eperrel, málnával, áfonyával, banánnal. (ez mondjuk mindennapos)

Ebéd: cukkínis paradicsomos spagetti (1 kg paradicsomból 1 répából meg 1 cukkíiniből kiindulva) darált pirított makadámiával jól megszórva

Délután: smoothie: friss eper + fagyasztott banán + fagyasztott ananász + datolyaszirup,

később kimérős kávézó/kantinban üres kávé + kicsi saláta grillezett gombával meg kuszkusszal

Vacsora: magos kenyér + humusz + zöldhagyma

Én konkrétan híztam mióta vegán lettem de ez szerintem amúgy is megtörtént volna mivel pont akkortól lett mozgásszegény az életmódom (otthonról végzős munka) + együtt híztunk várandós feleségemmel :D (ő visszafogyott, én nem :( )

2018. ápr. 5. 01:14
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

Vegetáriánus.

Reggeli: zabkása vagy zabturmix banánnal, növényi tejjel, magokkal, néha maroknyi fagyasztott gyümivel.

Uzsi: A munkahelyemen egy körözöttes vagy sajtos graham buci zöldségekkel.

Ebéd: tofu párolt zöldségekkel, barna rizzsel.

Uzsi: 1 protein szelet koffeinmentes kávéval.

vacsi: 3 kis szelet szénhidrát csökkentett pirítós saját készítésű tonhal salátával, bébi spenóttal, egy marék koktél paradicsommal.

Régen nem csináltam jól a vegaságot, sok édességet ettem és borozgattam, üdítőket ittam, és alig mozogtam. Akkor értelem szerűen híztam. Mostanában sportolok és viszonylag tisztán étkezem. Értelem szerűen fogyok. Az egészségem abszolút toppon van, nem régen volt vérvizsgálatom, minden rendben van.

2018. ápr. 5. 18:54
 13/14 anonim válasza:

Hát én peszketáriánus vagyok,ami annyit jelent hogy néha eszek halat vagy rákot.1hónapja ékezek így és 5kg-tól szabadultam meg.

Reggeli:turmix olyan zöldségből,gyümiből és magból ami van otthon

Banán,zellerszál,barack és egy pici mandulatej

Ebéd:általában ugyanazt eszem mint a családban mindenki csak hús nélkül.

Burgonyával rakott cukkini(ez lesz holnap is).

Nasi:sárgarépa és egy fél alma

Folyadék:2liter (citromos)víz,1 bögre tea (édesítőszer nélkül)

Vacsi:ezt szinte mindig kihagyom mert nem vagyok éhes,de ha megéhezek akkor vagy salit vagy natúr joghurtot/kefirt eszek.

Én egy betegség miatt kezdtem el így étkezni,plusz hajlamos vagyok egyéb betegségekre és ezzel az életmóddal elkerülhetem.Nagyon megszerettem ezt az étkezést,sokkal energikusabb lettem és már nem vagyok ingerlékeny.

A fogyásomban is segít,de az is igaz,hogy nagyon ritkán eszek kenyeret,tésztákat,cukros dolgokat.

2018. jún. 29. 21:23
 14/14 anonim ***** válasza:
82%

Én 64 kiló voltam (és 155cm magas, hogy érezzétek a súlyát :D) mikor 14 évesen elkezdtem fogyózni. Akkor mindenevő voltam és ha nem figyeltem oda nagyon hamar visszacsúsztak a kilók. Most vetáriánusként az 57 a maximum amit elérek egy olyan életmóddal, hogy abszolút nem figyelek oda az étkezésemre, nem mozgok és stb.

Pár hónapja kezdtem odafigyelni a kajáimra olyan szempontból, hogy elhagytam a tejet, illetve tojást sem eszem már maximum ha belefőzik valamibe és nem akarok veszekedni az illetővel. Gyakrabban keresek vegán termékeket és lassan itt lesz az ideje átállni. Tegnap pl reggelire müzli szeletet ettem, ebédre zöldség-lasagnet vacsorára meg szintén azt szóval ez egy nagyon sietős random nap volt de most le akarok dobni még minimum 5kg-t edzéssel és normális étkezéssel, szóval nem indítom ilyen mesterséges édes hülyeségekkel a napom :D

Azt vettem észre, hogy minden szervezet máshogy reagál a dolgokra. Én pl reggel ha felkelek nem tudok reggelizni mert akkor egész nap teltségérzetem van. Ha fehérjét/zsírt reggelizem nagyon rosszul vagyok, hiába növényi eredetű. A szénhidráttal vagyok jól és azt is csak ébredés után néhány órával. Más meg pont reggeli nélkül nem működik, szóval hallgasson mindenki a szervezetére. Nekem is hiába mondják, hogy 5x egyek egy nap és keveset. Nem vagyok annyiszor éhes eleve.

18/l

2018. jún. 30. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!