Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak olyan vitaminok amik...

Vannak olyan vitaminok amik csak halakból és húsokból beszerezhetőek?

Figyelt kérdés
Ezeket hogy lehet egy vegetáriánusnak / vegánnak pótolni?
2018. febr. 27. 16:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
69%

" Úgy hallottam csak halból lehet bevinni a szervezetbe természetes formában."

A reklámok szerint biztos :D

Valójában meg dió, lenmag, kendermag, bogyós gyümölcsök, sárgadinnye, és a többi és a többi.

2018. febr. 27. 23:03
 12/33 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem a mindenevők lexarják a vegánokat, csak az hasonlatossá válás igénye, és a csapatszellemesség igénye nem szeretjük ha más, más.

Jó kérdés miért ösztönös ez, de foggal körömmel harcolunk eme emberi vonás ellen, mintha ördögtől való lenne. Bár amíg, gyűlölködésben mutatkozik meg, addig attól is való.

Én nekem tetszik a vegán, vegetáriánus táplálkozás, szimpatizálok is vele, de nem akarok lemondani a húsról. (ez is egy döntés). Ettől függetlenül mind a két oldalon a gyülölködő hangvételt vetem el, mert nem az ideológiával vagy a véleményükkel, hanem a buta emberrel van bajom.

Legyen szó vallásról, politikáról, melegekről vagy húsevésről, ha valaki ostoba mód harciaskodik, az csak lejáratja az ideológiát, amiben hisz.

2018. febr. 28. 15:57
 13/33 anonim ***** válasza:
62%
Csak egy saját példát mondok, ami viszont valószínűleg teljesen szubjektív, egyedi eset, csak azért írom le, hogy ilyen is van. Én egész életemben vashiányos voltam. Hiába toltam magamba a vényköteles vastablettákat, a vashiány maradt. Aztán 9 évig még húst se ettem - környezetvédelmi okokból. Végül amikor biohúshoz is alkalmam volt hozzáférni, akkor visszavezettem a húst. Aztán már ebben a húsevős korszakban egyszercsak jó vasat mértek nálam. Teljesen ledöbbentett, de nem tudtam megfejteni, mi lehet. Aztán a következő vérvételnél megint határérték alatti volt. Akkor viszont vérszemet kaptam, hogy ezek szerint képes vagyok jó vasat produkálni, hát utánanéztem a vaspótlásnak. Sok érdekességet olvastam a vasról akkor, hogy a C-vitamin segíti a felszívódását, a növényekből nem igazán szívódik fel, állati termékekből viszont elég jól, a jó felszívódású vasvegyületekből is maximum 20%-ban tud hasznosulni stb. És hogy a kacsamájban van a legtöbb vas. Na akkor leesett mitől volt jó vasam - abban az időben ettem párszor kacsamájat. Fú, ha ez ennyire hatékony, akkor kacsamájjal fogok vasat pótolni - gondoltam és beiktattam heti 1-2 kacsamájat. A 6 környéki vasértékem másfél hónap alatt 12-re felment (10 az alsó határ). :) Tehát ez nem pecsenyekacsamáj-marketing, hanem az én egyedi esetem a vaspótlással. :)
2018. febr. 28. 17:36
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk meg pont az ellenkezője történt. Párom mindig is vashiányos volt pedig hagyományos magyar húsos étrenden volt, ráadásul falun élt, sok háztáji hússal.

Aztán vegetariánus lett, és terhes is, ugyanaz a vashiány, kapott is vasinfúziót meg vastablettákat, attól se ment feljebb. Elkönyveltük hogy neki ilyen a szervezete, biztos nem képes felvenni a vasat vagy nincs is annyira szüksége mint az átlagnak.

Azóta 3 éve vegánok vagyunk, most a második terhesség alatt már kb vártuk hogy biztos jön megint az infúzió. Erre meglepetésünkre bőven a minimum felett volt a vasa :O

Én nem tudom mitől, de lehet a sok chia magtól amit minden reggel beletesz a reggelijébe. Pedig növényi :)

2018. febr. 28. 20:59
 15/33 anonim ***** válasza:
77%
Így igaz. Ahhoz túl sok a vashiányos húsevő és a nem vashiányos vegán, hogy a húst jó vasforrásnak nevezhessük.
2018. febr. 28. 21:17
 16/33 anonim ***** válasza:
70%

Fontos különbséget tenni a MÁJ és a HÚS között. Ugyanis a hús önmagában meglehetősen kevés vasat tartalmaz, a máj pedig hiába tartalmaz sokat, nem kifejezetten része a húsos étrendnek, sokan utálják is, hiába szeretik a húst. Tehát pusztán a HÚSevés - ahogy azt saját esetemben is kiemeltem - nem garantál jó vasszintet.

Például amikor fel akartam tornázni a vasat és heti 1-2x májat ettem, már ezt is aránytalanul soknak éreztem. Biztosra veszem, hogy ezzel nem csak én vagyok így, a májevés annyira nem a "hagyományos magyar konyha". Igen, van egy-két magyar stílusú májas kaja, de heti rendszerességgel biztos, hogy nem fogyasztjuk őket. Azt pedig direkt hangsúlyoztam is (de úgy látszik, nem eléggé...), hogy ez egy egyéni, saját tapasztalat, senki ne vegye sértésnek, támadásnak vagy érvényesnek önmagára is.

2018. márc. 1. 00:07
 17/33 anonim ***** válasza:
58%

A máj egy állatnak a méregtelenítőszerve, koncentráltan van benne minden méreganyag amit az állat szervezetébe került mesterséges vagy természetes úton. A vastartalma meg csak hem-vas, ami önmagában is karcinogén.

Nagyon okos dolog azt megenni...:)

2018. márc. 1. 20:01
 18/33 anonim ***** válasza:
51%
Pont ezt akartam írni, ki mer ma már májat enni? Az összes gyógyszert az dolgozza fel, lehet van benne vas, de mi van a mérgekkel? Ez már nem a régi háztáji pipi, hanem az antibiotikumos vízen nevelt. Már a háznál árult, neveltek is azzal kezdik, hogy nevelőtáp, na mi van benne? Gyógyszer, puffasztóhormonok.
2018. márc. 1. 20:18
 19/33 anonim ***** válasza:
57%

Aki szerint a maj idealis taplalek, az egy idiota pont

Amugy D Vitamin megtalahato a legtobb gombafajtaban is, az omega3 minden valtozata meg egy csomo fuszernovenyben pl. porcsin.

Vasbol meg ha akarnek, sem tudnek tul keveset bevinni, cronometerben mindig 300% felett van.

Mellesleg heti 5x vegzek eroemelo edzest es 1-3x gimnasztikat, soha semmilyen bajom nem volt a teljesitmenyemmel, pedig gondolom igenylem rendesen a tapanyagokat, aktiv eletmod mellett.

2018. márc. 2. 16:01
 20/33 anonim ***** válasza:
38%
A húsokban mióta vannak vitaminok...?
2018. márc. 3. 15:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!