Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha valaki nem eszik se húst...

Ha valaki nem eszik se húst sem növényi olajat, hogyan jutnak a szervezetébe a csak zsírban oldódó vitaminok?

Figyelt kérdés
Egészséges táplálkozás része az étrend kiegészítő készítmény ?
2017. júl. 23. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
PL. az olajos magvak, gabonák, hüvelyesek is tartalmaznak növényi zsírokat/olajokat. Vagy gondolod, hogy csak a sajtolt olajban oldódnak fel a vitaminok, a természetes forrásból bevittekben nem? :)
2017. júl. 23. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

És ebben melyik részt hívod egészségesnek?

És melyik étrend kiegészítőben van annyi zsír, hogy pótolni tudja a zsiradék nélküli táplálkozást?

2017. júl. 23. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Első, szerintem nem gondolja, de te viszont nem gondolod, hogy a növényi olaj az nem csak a sajtolt, hanem mindenféle növényi olaj?

Miért, amíg benne van a magban, addig mi? Rejtélyes sötét anyag?

2017. júl. 23. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
63%

Én pl. sok tojást eszem, abban csak állati zsír van, de nemhogy húsmentes, még vega is :)

(Növényi zsírt is eszem bőven, de tojásból is simán meg szokott lenni a kötelező zsírmennyiség, bár a csupa telített zsírra sokan fújnának. Nekem van telítetlen is bőven, ahogy növényi telített is, a transzzsírokat hagyom ki.)

Egyébként a hormonháztartás miatt is kell a zsír, nemcsak a vitaminok miatt.

2017. júl. 23. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Lehet újat mondok, de igaz kis százalékban de minden zöldségben és gyümölcsben vannak zsírok...

De a manapság nagy divatját élő chia mag vagy lenmag sem vacak dolgok... én pl kekszet szoktam sütni zab-lenmagpelyhekből, kókusszal és csokidarabkákkal, chiamaggal és minden nap nasizom belőle ebéd után...

2017. júl. 24. 10:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Magvak,avokádó, tojás stb amúgy szerintem minden vegán locsol egy kis oliva olajat a salátájára pont ezen okokból.
2017. aug. 12. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!