Ha valaki nem eszik se húst sem növényi olajat, hogyan jutnak a szervezetébe a csak zsírban oldódó vitaminok?
És ebben melyik részt hívod egészségesnek?
És melyik étrend kiegészítőben van annyi zsír, hogy pótolni tudja a zsiradék nélküli táplálkozást?
Első, szerintem nem gondolja, de te viszont nem gondolod, hogy a növényi olaj az nem csak a sajtolt, hanem mindenféle növényi olaj?
Miért, amíg benne van a magban, addig mi? Rejtélyes sötét anyag?
Én pl. sok tojást eszem, abban csak állati zsír van, de nemhogy húsmentes, még vega is :)
(Növényi zsírt is eszem bőven, de tojásból is simán meg szokott lenni a kötelező zsírmennyiség, bár a csupa telített zsírra sokan fújnának. Nekem van telítetlen is bőven, ahogy növényi telített is, a transzzsírokat hagyom ki.)
Egyébként a hormonháztartás miatt is kell a zsír, nemcsak a vitaminok miatt.
Lehet újat mondok, de igaz kis százalékban de minden zöldségben és gyümölcsben vannak zsírok...
De a manapság nagy divatját élő chia mag vagy lenmag sem vacak dolgok... én pl kekszet szoktam sütni zab-lenmagpelyhekből, kókusszal és csokidarabkákkal, chiamaggal és minden nap nasizom belőle ebéd után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!